Haberler

'Cehennemin Üç Başlı Köpeği' Şimdi Jaguar'ın Peşine Düştü

Adını Yunan Mitolojisindeki Üç Başlı Cehennem Köpeğinden Alan Uluslararası Yatırım Şirketi Cerberus, Chrysler'in Ardından, ABD Otomotiv Devi Ford'un Bünyesindeki Lüks Otomotiv Markaları Land Rover ve Jaguar'ın Peşine Düştü. Amerikan Otomotiv Üreticisi Ford'un, Zarar Eden İngiliz Jaguar ve Land Rover'i Kısa Sürede Satışa Çıkarması Bekleniyor.

Adını Yunan mitolojisindeki üç başlı cehennem köpeğinden alan uluslararası yatırım şirketi Cerberus, Chrysler’in ardından, ABD otomotiv devi Ford’un bünyesindeki lüks otomotiv markaları Land Rover ve Jaguar’ın peşine düştü. Amerikan otomotiv üreticisi Ford’un, zarar eden İngiliz Jaguar ve Land Rover’i kısa sürede satışa çıkarması bekleniyor.

ABD merkezli uluslararası hisse senedi yatırım şirketi Cerberus Capital, geçen ay 7.4 milyar dolara satın aldığı Chrysler’in ardından, bu kez de dünya otomotiv devi Ford’un İngiltere’deki lüks markaları Land Rover ve Jaguar’la ilgileniyor. Adını Yunan mitolojisinde, ölüler ülkesinin tanrısı Hades’in yeraltı dünyasından ruhların kaçmasını önlemek için kullandığı üç başlı bekçi köpeğinden alan Cerberus, iki markanın ikisine ya da sadece birine talip olmayı planlıyor. Land Rover ve Jaguar’la, diğer hisse senedi yatırım şirketleri ve özel fonların da ilgilenmesi bekleniyor. Ford’un CEO’su Jac Nasser, Land Rover ve Jaguar’ı hisse senedi firması One Equity Partners’in alabileceği şekilde şekillendirdiklerini söyledi.

ASTON MARTIN’İ DE SATMIŞTI:

Ford’un İngiltere’deki üçüncü otomobil markası Aston Martin ise geçen mart ayında Kuveytli bir firmanın öncülük ettiği konsorsiyuma 943 milyon dolara satılmıştı. Ancak Ford’un danışmanları Goldman Sachs, Morgan Stanley ve HSBC, Land Rover ve Jaguar için henüz satış teklifi ve bilgi notu hazırlamadılar. ABD’li otomotiv üreticisi Ford, resmi bir satış süreci başlatmadan önce siyasi hassasiyeti olan satışların, geçen hafta haberlerde açığa çıkmasıyla yakalandı. Ford, ABD’deki ana işinde zararını dönüştürmeye çalışırken, bünyesindeki İngiliz markaları Jaguar ve Land Rover, finansal ve yönetimsel kaynaklarında deliklere yol açıyor. Diğer satın alma grupları yanında Cerberus’un, Land Rover ve Jaguar’a teklifinin, İngiltere’de hisse senedi yatırım fonu karşıtlarının tepkisine yol açması muhtemel görülüyor.

MİRAS MARKALAR:

Jaguar ve Land Rover, ’miras’ markalar olarak görülüyor ve bu iki markayla ilgilenen grupların, satınalma sonrası eleman azaltacağına olası gözle bakılıyor. İngiltere’de 16 bin çalışanı olan Jaguar, önceki yıl en büyük pazarı olan İngiltere’de vergi öncesinde 533 milyon pound (yaklaşık 1 milyar dolar) zarar açıklamıştı. İki otomotiv üreticisi için bir hisse senedi yatırım şirketinin teklifi, İngiltere’de gelecekte başbakan olması beklenen Gordon Brown için politik tartışma doğurabilir. Ford, konsorsiyuma İngiltere’de saygı duyulan otomotiv girişimcisi Dave Richards’ın öncülük yapması nedeniyle Aston Martin’i Arap ve ABD’li yatırımcılara kolayca satmıştı.

Cerberus Capital yılda 60 milyar dolar gelir yaratıyor

ABD merkezli uluslararası yatırım fonu şirketi Cerberus Capital Management, dünyanın en büyük hisse senedi yatırım şirketleri arasında yer alıyor. Cerberus, zarar eden şirketleri hem finansal kaynaklar, hem de operasyonel uzmanlıkla, yeniden yapılandırarak uzun vadede başarıya ulaştırmada uzman bir fon şirketi olarak biliniyor. Merkezi New York’ta olmasına karşın birçok ülkedeki ofisleriyle yılda 60 milyar dolarlık gelir yaratıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Kültür Sanat Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title