Haberler

Çavuşoğlu: İnşallah Bu Ramazan Bayramı Sorunların Çözümüne Vesile Olur (5)

SİYASİ ÇÖZÜM OLMADAN SURİYE SORUNU ÇÖZÜLEMEZDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da partisinin il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

SİYASİ ÇÖZÜM OLMADAN SURİYE SORUNU ÇÖZÜLEMEZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da partisinin il teşkilatında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Çavuşoğlu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile çok sayıda partili tarafından coşkuyla karşılandı. Bakan Çavuşoğlu törende yaptığı konuşmada, dış politikayla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Çavuşoğlu, " Suriye'de çatışmalar büyük oranda durduruldu. Geçen seneye göre çok iyi noktadayız. Ama siyasi çözüm olmadan Suriye sorunu çözülmüş demek değildir. O yüzden Suriye sorununun çözümüne, Irak'ın sorunlarının giderilmesine, Libya'ya istikrarın getirilmesine, Yemen'de zor durumdaki insanlara insani yardımların götürülmesine vesile olmak için daha çok çalışacağız" dedi.

Konuşmasında Katar'daki krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çavuşoğlu, "Ramazan ayında bir de Körfez krizi oldu. Bu krizin bir an evvel çözülmesi için Türkiye Cumhuriyeti olarak üzerimize düşen katkıyı sağlıyoruz. Doğruları söylüyoruz. Yanlışları da söylüyoruz. Türkiye her zaman doğrudan yana olmuştur. Ama bu sorunun çözümüne de başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye olarak katkı sağlıyoruz. İnşallah bu sorunun çözümüne de katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Antalya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title