Haberler

Çatalca'da İş Adamının Evini Yıktılar

İşadamı Mehmet Kurt'a ait olan Çatalca Dağyenice köyündeki çiftlik evi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince su havzasında ve kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

İşadamı Mehmet Kurt'a ait olan Çatalca Dağyenice köyündeki çiftlik evi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince su havzasında ve kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Mehmet Kurt'a ait at haralarının bulunduğu arazi içerisindeki bir çiftlik evi, sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Önceki gün sabaha karşı saat 03: 00 sıralarında Dağyenice köyünde iş adamına ait çiftliğe büyük bir araç ve iş makinesi konvoyu ile gelen ekipler, içerisinde at haralarının bulunduğu çiftliğe giriş yaptılar. Komando ve jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı yıkım öncesi ise çiftlik çalışanları ve Büyükşehir zabıta ekipleri arasında arbede yaşandığı, meydana gelen kısa süreli arbede de ise çiftlik çalışanlarından bir kişinin yaralandığı iddia edildi.

Uzun bir araç konvoyu ve zabıta ekimleri ile yıkımı gerçekleştirmek üzere Çatalca Dağyenice köyüne gelen İBB'ye bağlı ekipler, ilk olarak güvenliğin sağlanmasını ve çiftlik evindeki bazı eşyaların tahliye edilmesini bekledi. İddialara göre eşyaların tahliye edildiği sırada ise, zabıta ve çiftlik çalışanları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Sabah saat 10: 00 civarında ise çiftlik evinin yıkımı ekipler tarafından gerçekleştirildi. İBB'nin uzun araç konvoyu Dağyenice, Çanakça köyü arasındaki yol boyunca trafiğin zaman zaman aksamasına neden oldu. Komando Birliğinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı yıkıma, olası olaylara karşı kobra denilen genelde toplumsal olaylarda kullanılan bir araç da eşlik etti.

DÜŞMANCA TUTUM

Mehmet Kurt'a ait haranın müdürü Naci Beker gerçekleşen yıkım sonrası yaptığı açıklama'da İBB'nin düşmanca bir tutum içerisinde olduğunu söyledi. Beker "bu bina burada 20 senedir var. Dağyenice ve bölgedeki köylerimizin hiçbirinde zaten imar yok. Yıkım için mahkeme kararı var ancak, biz karar düzeltmeye gittik. Sonuç beklenmeden gelip binayı yıktılar. Bu gün İBB 5 milyon EURO luk yatırımı yerle bir ettiler, bu milli servettir böyle düşmanca bir tutum olamaz" şeklinde konuştu. - İstanbul / Çatalca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title