Haberler

Çatak'ta Okul Güvenliği Toplantısı

Van'ın Çatak ilçesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okullarda güvenlik noktasında alınacak tedbirler Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül başkanlığında yapıldı.

Van'ın Çatak ilçesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okullarda güvenlik noktasında alınacak tedbirler Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül başkanlığında yapıldı.

Şehit Talha Musap Selçuk İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Akgül, eğitim-öğretim sezonunda öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okul içlerinde ve çevrelerinde gereken her türlü tedbirleri alacaklarını söyledi.

Akgül, söyle konuştu:

"Belediyemiz tarafından okullarımıza güvenlik kamerası takıldı. Eksik ve kayıt cihazları yetersiz olan kameralara ise takviye yapıldı. Bizler eğitim noktasında üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz fakat eğitimde sadece akademik başarı değil sosyal başarı ile de değerlendirmek lazım. O yüzden siz değerli idarecilerimizden de güzel adımlar bekliyoruz. İlçemizde eğitim kalitesini daha da ileri seviyelere çıkarmak için çalışıyoruz."

Toplantıda ilçede bulunan internet kafelerin düzenli olarak denetimlerinin yapılacağı, okul çevrelerinde alkol, uyuşturucu, sigara gibi kötü alışkanlıklarla mücadelenin yapılması gerektiği, bütün okulların iç ve dış denetimlerinde okul etrafında kontrollerin olacağı, köy okullarında ise jandarma tarafından güvenlik koruyucularının okul güvenliğini sağlamaları gerektiği kararları alındı.

Toplantıya İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Yunus Gündüz, Yazı İşleri Müdürü Murat Okan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş,milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Asım Akgül Çatak Politika Güncel Haberler

title