Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıl Dönümünde Yaptığı Açıklamada, "Kanının Rengini Bayrağımıza, Canının Azizliğini Vatanımıza Vermiş Olan Şehitlerimiz; Bu Kutsal Değerlerimizin Korunmasını, Savunmasını ve İlelebet Yaşatılmasını Bizlere Emanet Etmişlerdir" Dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "Kanının rengini bayrağımıza, canının azizliğini vatanımıza vermiş olan şehitlerimiz; bu kutsal değerlerimizin korunmasını, savunmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın, Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Aydın, yaptığı açıklamada; "Kanının rengini bayrağımıza, canının azizliğini vatanımıza vermiş olan şehitlerimiz; bu kutsal değerlerimizin korunmasını, savunmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir. Bu kutsal emanetin bekçileri olan bizler, onları gönüllerimizde yaşatarak, emanetlerine her şart altında sadık kalacağız. Yüzyıllar süren fetihler döneminden sonra kendi topraklarımızı savunmak için verdiğimiz ilk savaş olma özelliğini de taşıyan Çanakkale muharebeleri, 1. Dünya Savaşı'nın en önemli ve hassas bölümünü teşkil eder" dedi.

Kurtuluş Savaşı için büyük bir moral dayanağı olan Çanakkale Savaşı'nın, zor durumdaki Türk ordusunu zafere taşıyan Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkardığını belirten Başkan Aydın, "Milletimizi, O'nun önderliğinde birleştirerek milli mücadele ruhunu harekete geçirmiştir. Çanakkale Destanı, dünyanın en büyük ordusuyla Çanakkale'yi geçmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı Türk evlatlarının vatan sevgisi ve inançla dolu göğüslerini siper ederek kazandıkları eşsiz bir zaferdir. Bağımsızlığımızın ve devletimizin itibarının, tükenmez kaynağının gücüne, en iyi örnek olarak tarihimizde onurla parlayan Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır. Aziz milletimizin bu onurlu mirası aynı inançla yarınlara taşıyacağına güvenim sonsuzdur" dedi.

Başkan Aydın, mesajında şunları kaydetti; "Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve-seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimize minnet borcumuz tükenmez. Bu kutsal emanetin bekçileri olan bizler, onları gönüllerimizde yaşatarak, emanetlerine her şart altında sadık kalacağız. Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümünde, Büyük Önder Atatürk'ü, Çanakkale şehitlerimizi ve milletimizin şehitlerine şükran ve minnet duygularının bir ifadesi olan Şehitler Günü münasebetiyle bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimize ve aziz milletimize saygılarımı sunuyorum" dedi.

(İG-SE-Y) 17.03.2008 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title