Haberler

Çanakkale Zaferi Harp Malzemesi ve Resim Sergisi

Güncelleme:

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Eyüp'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabah düzenlenen programların ardından öğleyin Eyüp Belediyesi Fuaye Alanı'nda Çanakkale Zaferi Harp Malzemesi ve Resim Sergisi açıldı.

Serginin açılışına Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk, öğrenciler ve Eyüplüler katıldı.

Çanakkale Zaferi Harp Malzemesi ve Resim Sergisi'nde Çanakkale destanını anlatan 100 adet fotoğraf ile orijinal savaş malzemeleri bulunuyor.

İngiliz ve Türk top kovan mermileri, mermi taşıma kovanları, top içi patlama çubuğu, çeşitli kemer tokaları, mücevher kutusu kapağı, traş makinası parçaları, çeşitli kama ve süngüler, su mataraları, tüfek namlusu ve parçaları, avcı fişekliği, fişek doldurma makinası, yağdanlıklar, demir fişek taşıma çantaları, tartı aletleri, bakır yoğurt taşıma kapları, maşrapalar sergilenen ürünler arasında bulunuyor.

Açılış töreni sonrasında günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Başkan Kavuncu şunları söyledi:

"Yaptığımız etkinliklerle Çanakkale Destanımızı, kahraman Mehmetçiklerimizin zaferini yadetmeye çalışıyoruz. Gelecek nesiller için canlarını seve seve feda etmişler.

Bizlere düşen görev onların bu fedakarlığını unutmamak. Burada gençlerimize ve bizlere çok büyük görev düşüyor. Hazırladığımız bu sergi açılışı çok büyük ilgi çekti. Eyüp'teki okullarımızda eğitim gören gençlerimiz sergimizi ziyaret edecekler.

Allah bize ne İstiklal marşları yazdırmayı ne de böyle savaşları nasip etsin… Bizler tarihimizin şanlı sayfalarına geçen 18 Mart Çanakkale zaferimizi ve kahraman şehitlerimizi yadetmek için bu sergiyi açtık… Bu tür organizasyonlarımız devam edecek."

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da "Çanakkale Savaşına katılan ve bir kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz…

Sabahleyin İstiklal Marşımızın Kabulünün yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitlik'teki İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kabri önünde öğleyin de liseli gençlerimizin hazırladığı Müftülük Salonu'ndaki etkinliğe katıldık. Belediyemizin her yıl düzenlediği bu sergi de 18 Mart Çanakkale zaferimizi ve şehitlerimizi andığımız çok güzel bir etkinlik.

Tüm gençlerimizin bu sergiyi ziyaret etmesini arzu ederim" dedi.

Eyüp Belediyesi Fuaye alanında düzenlenen 12 – 25 Mart 2012 tarihleri arasında gezilebilecek sergide, sembolik olarak kurulan Çanakkale Şehitliği'ne karanfiller konuldu. Çanakkale Savaşı sırasında bir sağlık çadırında yaşananların canlandırıldığı bölüm ise izleyenlerin beğenisini topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Zaferi Muhammed Öztürk İsmail Kavuncu Eyüp Güncel Haberler

title