Haberler

Çanakkale Savaşına Katılan Ülkelerin Gençleri "Dostluk" İçin Buluşuyor

Çanakkale Savaşına katılan ülkelerin gençleri "dostluk" için buluşuyor

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Çanakkale savaşına katılan ülkelerinin gençlerini "Barış Ülkesi Türkiye"  temasıyla Uluslararası Dostluk Kazansın Projesi kapsamında bir araya getiriyor.

Organizasyonda Türkiye, Almanya, İngiltere, Kanada, Hindistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Fransa'dan bir araya gelecek 1500 genç 28 Nisan- 1 Mayıs 2017 tarihinde Çanakkale'de buluşacak. Kocadere kamp alanında konaklayacak gençler, tarihi ve kültürel programların yanı sıra spor etkinlikleri de yapacak.

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı (HİS) Yasin Bölükbaşı, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle sporu toplumun bütün kesimlerine yaymak istediklerini söyledi.

Sporun toplumda bulunan herkesin faydalanması gereken bir hak olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, bu amaçla Türkiye'nin her bölgesinde HİS olarak bütün kesimlerin faydalanacağı spor etkinliklerine yer verdiklerini kaydetti.

Sporun yaşam kalitesine, sağlığın korunması ve bireyin mutluluğuna olan katkılarını önemsediklerini vurgulayan Bölükbaşı, sporun eğlence ve sağlık yönünün yanı sıra yanı sıra dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik temasını da federasyon olarak ön plana çıkarmak istediklerini kaydetti.

Bu kapsamda birbirinden farklı ülkelerin savaştığı Çanakkale Savaşında yer alan ülkelerin gençlerini bir barış halkasında, Türkiye'nin önderliğinde bir araya getireceklerini vurgulayan Bölükbaşı, "Kanada, Hindistan, Yeni Zelanda Avustralya, Fransa, Almanya, İngiltere'den yaklaşık 400 genç ile Türkiye'den 1100 genç arkadaşımızın katılımıyla toplamda 1500 kişiyi 28 Nisan- 1 Mayıs 2017 tarihinde Çanakkale'de buluşturuyoruz.  Halat çekme, badminton, hemsball, basket, futbol, bilek güreşi, Oryiarinntg, squash, voleybol, bowling, bocce, kürek, bisiklet, halter, mini golf, atıcılık gibi farklı spor alanlarında etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi.

Tarihi ve kültürel tanıtım

Gelen yerli ve yabancı katılımcıların Kocadere kamp alanında dedelerinin savaştıkları topraklarda hep birlikte konaklayacağını vurgulayan Bölükbaş,"Davetlilerimize, tarihi yarımadada Seyit Onbaşı Anıtı, Namazgah Tabyası, Rumeli Hamidiye Tabyaları, Alçıtepe, Seddülbahir, Şehitler Abidesi gibi alanları rehber anlatımıyla gezdireceğiz. Mehtaran gösterileri, Çanakkale türküleri ve yerel ezgi dinletilerine de programda yer vereceğiz. Türkiye'ye özgü yarışmalar ve oyunları etkinliğimizde tanıtacağız. Spor ve kültürel programımız  Programımız şair İbrahim Sadri ve sanatçı Aykut Kuşkaya'nın konserlerinin yanı sıra gökyüzüne barış balonu bırakarak son bulacak" dedi.

Spora ve sporculara verdiği destekten dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür eden Başkan Bölükbaşı, etkinlik paydaşlarından Uluslararası Herkes İçin Spor Birliği (TAFISA), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Çanakkale Valiliği'ne ve Türk Kızılay'ına, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasin Bölükbaşı Çanakkale Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title