Haberler

Çanakkale'de Paralel Yapı Operasyonunda 8 Kişi Serbest Kaldı

Güncelleme:

Çanakkale merkezli olarak 10 ilde gerçekleştirilen paralel yapı operasyonunda adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 8'i, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çanakkale merkezli olarak 10 ilde gerçekleştirilen "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına" (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 8'i, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kişileri adliye çıkışında yakınları büyük bir sevinç ile karşıladı.

"MASUMLAR HER ZAMAN HAKLIDIR"

Serbest kalanlar arasında bulunan Mustafa Gökçe, masumların her zaman haklı olduğuna inandığını söyleyerek; "Diğer arkadaşların da inşallah tahliyelerini bekliyoruz. Çanakkale Emniyetine de gösterdikleri insani davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Türk Dili Edebiyatı öğretmeni olduğunu söyleyen Mustafa Ayhan ise iki üç kişinin şikayeti üzerine adliyede olduklarını söyleyerek, "Biz bu noktada üzerimize düşeni yaptık. İçeride masum insanlar var. İnşallah onlar da çıkar. Ama adalet er geç yerini bulacak" diye konuştu.

"BİZE BU DURUMU LAYIK GÖRENLER UTANSIN"

Ticaretle uğraşan Hulusi Acar da, 75 yaşında olduğunu ifade ederek, "Bizi bu duruma layık görenler utansınlar. Ama Emniyetimize çok çok teşekkür ederiz. Evde göremeyeceğimiz ilgiyi burada bize gösterdiler. Sanki bir garson gibi bize hizmet ettiler. Ama bu insanlara yazıktır yani. Hepimizin tanıdığımız arkadaşlar bizi gönüllü gelip buraya ihbar ediyorlar. Onlara da yazıklar olsun" dedi.

LAÇİNER HALA GÖZALTINDA

Aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇAGİAD) eski başkanları, doktor, avukat, eğitimci, iş adamlarının ve öğrencilerin de bulunduğu 20 kişiden 2'sinin ifadesinin alınmaması nedeniyle şüphelilerin savcılıktaki işlemlerine yarın devam edileceği öğrenildi. Gözaltında bulunan 20 kişi Adliyeden çıkarılarak minibüslere bindirildi ve yeniden Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu sırada gözaltındaki bir şüphelinin kızları, minibüsün kapısına gelerek içerideki babalarına seslenip, el salladı. "Baba seninle gurur duyuyoruz. Allah var gam yok. Hiç üzülmeyin baba. Siz çalmadınız, çırpmadınız, çırpmadınız, kimseyi soymadınız. Allah razı olsun sizden. Ağlamak yok. Dimdik duracağız sonuna kadar" diye bağırarak moral vermeye çalıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gökçe Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

TAR:

MAR. AKP TÜRKİYEYİ FELAKETE SÜRÜKLEDİ. BAŞKA. SONUMUZ. İYİYE GİTMİYOR. NOKTA.

3
3
yanıtYanıtla
Ceza:

Bu ülkede artık pisliğinizi nasıl kapatıcağınızın yolunuda bulmuşsunuz paralel yani artık kimse bu ülkede sizi bişeyle suçlayamaz medya arkanızda suçu kapatacak örgutunuzde oldu ohh gel keyfim gel

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title