Haberler

Çanakkale Fotoğrafları Sergisinde Konuklara Anlamlı İkram

Çanakkale Savaş'ında Tamamı Şehit Düşen 57. Alay'ın Buğday Kırıntıları ile Yaptığı Çorbanın Aynısı, Manisa'nın Akhisar İlçesinde Çanakkale Şehitleri Anısına Açılan Fotoğraf Sergisinde Konuklara İkram Edildi.

Çanakkale Savaş'ında tamamı şehit düşen 57. Alay'ın buğday kırıntıları ile yaptığı çorbanın aynısı, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Çanakkale Şehitleri anısına açılan fotoğraf sergisinde konuklara ikram edildi.

Akhisar Zeynelzade Halk Kütüphanesi ile Manisa Aydınlar Ocağı şubesi işbirliğinde “Çanakkale Destanı” konulu fotoğraf sergisi açıldı. Nakliye caddesindeki boş bir dükkanda kurulan serginin açılışı öncesi, sergi alanını tahsis eden işyeri sahibi Coşkun İştip, tarafından Çanakkale Şehitleri anısına mevlüt okutuldu. AK-SEK Vakfı da törende anlamlı bir ikramda bulundu. Çanakkale Savaş'ında tamamı şehit düşen 57. Alay'ın buğday kırıntıları ile yaptığı çorbanın aynısı, burada Akhisarlılara ikram edildi. Serginin açılışına katılan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Meclis Üyesi Yakup Oy'la birlikte sergiyi gezerek 57. Alay çorbasından tattılar. AK-SEK Vakfı tarafından organize edilen ve adına 57. Alay çorbası ismi verilen çorbanın yapımı ise Akhisar Sarı Ahmet Paşa Aşevi tarafından yapıldı ve toplam 2 bin kişiye dağıtıldı.

(BG-ÖA) 02.05.2008 18:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title