Haberler

Çanakkale Bozcaada Yerel Tatlar Festivali'ne Büyük İlgi

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde yaşayan kadınların hazırladığı 7'nci Bozcaada Yerel Tatlar Festivali, geçtiğimiz yıllara göre çok daha fazla ilgi gördü.

Bozcaada Yerel Tatlar Festivali'ne büyük ilgi

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde yaşayan kadınların hazırladığı, geleneksel Rum ve Türk yemeklerinin sunulduğu Uluslararası 7'nci Bozcaada Yerel Tatlar Festivali, geçtiğimiz yıllara göre çok daha fazla ilgi gördü.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD), Bozcaada Belediyesi'nin desteğiyle Uluslararası 7'nci Bozcaada Yerel Tatlar Festivali'ni düzenledi. Açılışa CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, BOZTİD Başkanı Ülke Diler ile çok sayıda tatilci katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırlar ve stantlarda saat 14.00'te başlayan yerel tatlar sunumu nedeniyle iki saat öncesinden uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Bozcaadalı kadınların hazırladığı birbirinden lezzetli yemekleri tadan tatilciler, Ada'daki tatilin keyfini doyasıya yaşadı. Bu yıl festivale çocuklar için animasyon ekibi geldi. Çocuklar tahta bacak, ayıcıklar ve sihirbazlar ile eğlendi. Festivale katılımın çok olmasından dolayı yemekler kısa sürede tükendi.

Festivalde konuklara kabak patlıcan döşeme, çiğ dolma, asma yaprağında keçi peyniri, etli sarma, sahan mantı, kulak mantı, kuskuslu kuzu kapama, tavşan yahni, patlıcanlı börek, nohut ekmeği, pişi, mafiş, ada baklavası, üzüm suyu, gelincik şerbeti, koruk suyu gibi yiyecek ve içecekler ikram edildi. Festival saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen sanatçıların Rembetiko konseri ile son bulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bozcaada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title