Haberler

Çalkaya'dan İGC'ye Ziyaret

Güncelleme:

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, Başkan Misket Dikmen'le görüştü.

Çalkaya: Türkiye 'akıl tutulması' yaşıyor

Ziyarette İGC Genel Sekreteri Fahrettin Dokak ve Sayman Semih Aksoy da hazır bulundu.
Ülke ve kent gündeminin değerlendirildiği ziyarette, karşılıklı işbirliği ve yapılabilecek projeler de ele alındı. Türkiye'nin çok zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "1980 öncesi ülkemizde yalnızca sağcı ve solcu şeklinde gruplaşmalar vardı. Şimdi toplum öylesine ayrıştırıldı, öylesine kutuplaştırıldı ki kardeş kardeşi kırıyor. Türkiye'de 'akıl tutulması' yaşanan bir dönemden geçiyoruz" diye konuştu.

YAYIN YASAĞI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Ankara'da yaşanan patlama sonrası getirilen yayın yasağına değindi. Dikmen, "Bir tarafta Doğu'da yaşanan çatışmalar, her gün gelen şehit haberleri diğer tarafta ülkenin göbeğinde gerçekleşen katliam gibi saldırılar. Toplum neler olup bittiğini anlamaya, yorumlamaya çalışıyor ancak toplumun gözü, kulağı, sesi olan medya susturuluyor. Ankara'daki patlamayla ilgili getirilen yayın yasağı toplumun haber alma özgürlüğünü engellemeye yönelik olduğu gibi gerçekleri gizlemek amacını da taşıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ali Çalkaya Balçova Dikmen İzmir Güncel Haberler

title