Haberler

Çalıştayda "Kirli Liman" Tepkisi: Ben O Liman Müdürünü Bulsam Var Ya...

Türkiye Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Zonguldak'ta düzenlenen 'Karadeniz'in Yat Turizmine Açılması 2023 Vizyonu Çalıştayı'nda Zonguldak Limanı'ndaki kirliliğe dikkat çekti.

Türkiye Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Zonguldak'ta düzenlenen 'Karadeniz'in Yat Turizmine Açılması 2023 Vizyonu Çalıştayı'nda Zonguldak Limanı'ndaki kirliliğe dikkat çekti. Kaptanoğlu, "Ben bu liman müdürünü bulsam var ya. Yok böyle bir şey" diyerek tepkisini dile getirdi.

Karadeniz Ajansı Derneği'nin Zonguldak Oteli'nde düzendiği çalıştayın açılışına Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Fikri Kolenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, iş adamları, bürokratlar ve akedemisyenler katıldı.

Açılışta konuşan eski AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, sabah yürüyüşüne çıktığında Zonguldak Limanı'ndaki kirliliği gördüğünü söyledi. Limanın çok kirli olduğunu belirten Kaptanoğlu, "Bu liman bu kadar kirli ise ben bu liman müdürünü bulsam var ya. Yok böyle bir şey" dedi.

'ARABA LASTİKLERİ, BİDONLAR, AYIP AYIP'

Kaptanoğlu, limanın kentin çevresini kirlettiğini vurguladı. Kaptanoğlu, "Bir tarafta eski araba lastikleri, bir tarafta eski bidonlar, ayıp ayıp. Sayın Valim; İşiniz çok zor. Yandın. Gece gündüz Başbakan'ıma ayak uyduracağız. Buraları yapacağız. Ben bunları destek için yerel idarecileri teşvik için söylüyorum. Ayıp ettiysem, Köksal Ağabeyim'e saygısızlık ettiysem özür dilerim. Ama bunları destek açısından söyledim. Sayın Vali'mize, Belediye Başkanı'mıza çok iş düşüyor" diye konuştu.

TOPTAN COĞRAFYANIN YÜKLEDİĞİ ZORLUKLAR

TURİST SAYISINDA YÜZDE 10 ARTIŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Fikri Kolenoğlu ise konuşmasında, turizm sektörünü geliştirmek ve kalkındırmak için çalıştıklarını söyledi. 2010'da, ülkeye gelen yabancı turist sayısında yüzde 3.5 artış sağlandığını belirten Kolenoğlu, "2011'in ilk 10 ayı itibariyle 2010'da gelen turist sayısını geçtik. Yıl sonunda yüzde 10'dan fazla artış olacağını, toplam 31 milyonun üzerinde turiste ulaşacağımızı, 25 milyar doların üzerinde gelir elde edebileceğimizi söyleyebiliriz" dedi.

KARADENİZ PASTADAN YETERLİ PAY ALMIYOR

Türkiye'nin, farklı coğrafi imkanların yanında, farklı kültürlere sahip bir ülke olduğunu belirten Kolenoğlu, şöyle devam etti:

"Biraz Akdeniz, biraz Ege, biraz İstanbul, biraz Kapadokya var. Karadeniz maalesef bu pastadan yeterli pay almayan bir bölge. Türkiye'ye gelen turistlerin sadece yüzde 3'ü Karadeniz'i ziyaret etmekte. Gelmeleri için alt yapıya ihtiyaç var. Ancak tüm şehirlerimizin diğer turizm imkanlarını da geliştirmemiz lazım ki yatla gelen kişinin limandan sadece ikmal yapıp gitmesi o şehre katkı olmaz. Turizmin, halk, yerel idare, merkezi otoritenin müştereken hareketiyle geliştirileceğinin, ekonomik etkilerinin yanında sosyal etkilerinin de olacağını unutmamak gerekir."

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da Türkiye'nin kıyı turizminin yanı sıra alternatif turizm gibi turizm türleri açısından da eşsiz imkanlara sahip olduğunu söyledi. Turizm faaliyetleri içinde giderek artan yat limanlarının yapımında önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Naiboğlu, yine de bunun yeterli olmadığını belirtti.

2 gün sürecek çalıştayda, 'Dünyada ve ülkemizde yat turizmi sektörü', 'Karadeniz'de yat turizminin önemi ve potansiyeli, fiziki şartlar, artı ve eksi yönleri' konuları ele alınacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title