Haberler

Çalım Operasyonunda 20 Kişi Gözaltına Alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün 6 İlde Eş Zamanlı Olarak Bir Çeteye Yönelik Düzenlediği Operasyonda 20 Kişi Gözaltına Alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün 6 ilde eş zamanlı olarak bir çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün ekipleri bir şebekeye yönelik olarak 'Çalım' kod adlı bir çalışma başlattı. 7 ay süren takip sonrası Ankara, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Adana ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında kapatılan bir partinin Mersin belediye başkan adayının da olduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şebekenin haraç, çek senet tahsilatı, tefecilik gibi suçları işlediği iddia edildi.

Şebekenin ayrıca, Mersin'de Refik Dağ (40) isimli bir kişinin öldürülmesi olayıyla bağlantılı olduğu iddia edildi. Gözaltına alınanlar arsında 4 polis ile 1 avukatında olduğu öğrenildi. Şebekenin bazı kişilere işkence yaptığı iddiası da inceleniyor.

(BC-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title