Haberler

Çaldıran'da karla mücadele için kriz masası kuruldu

Güncelleme:

Van'ın Çaldıran ilçesinde kış mevsiminde yaşanması muhtemel olayların önüne geçmek amacıyla kriz masası kuruldu.

Belediye Başkan Şefik Ensari, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin 2 bin 50 rakımla Doğu Anadolu Bölgesinin en soğuk yerlerinden biri olduğunu söyledi.

İlçenin bası bölgelerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 46 dereceye kadar düştüğünü ve kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğunu belirten Ensari, şunları kaydetti:

"Karın yağmasını beklediğimiz bu ayda vatandaşlarımızın daha rahat etmeleri için Çaldıran Belediyesi, Karayolları 115 Şube Şefliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Karla Mücadele İlçe Şefliği ile yapılan toplantı sonrasında karla mücadelede ekibini tüm ekipmanlarıyla hazır hale getirdik. Geçen kış mevsiminde de aynı şekilde kriz masası oluşturduk ve karla mücadelede başarılı olduk. Özellikle kırsal mahallelerimizde ve rakımı yüksek yerleşim yerlerimizde bulunan vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadı. Bu yıl da aynı şekilde ilçemizi bir kaç bölgeye ayırarak her bölge için teknik personellerimizi görevlendirdik. Yaşanabilecek kar yağışlarında kapanacak yolların anında açılması sağlanacaktır. Belediyemiz yollarda buzlanmaya karşı kullanılmak üzere gerekli tuz ihtiyacını temin etti. 2 greyder, 7 kepçe, 2 loder, kar küreme aracı ve 5 kamyondan oluşan filomuzu kurduk. İhtiyaçlar doğrultusunda ek araçlar kiralanarak ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın rahat bir kış geçirmelerine katkı sunacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Belediye Başkanlığı Çaldıran Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title