Haberler

Cajun Grubu Pine Leaf Boys Diyarbakır'da Konser Verdi

Kuzey Amerika'ya yüzyıllar önce sığınan Fransız göçmenlerin atası Cajun'ların etnik müziğini yapan Pine Leaf Boys grubu, Diyarbakır'da konser verdi ABD'nin Adana Konsolosu Espinoza: "Amerika...

Kuzey Amerika'ya yüzyıllar önce sığınan Fransız göçmenlerin atası Cajun'ların etnik müziğini yapan Pine Leaf Boys grubu konser verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı ve ABD'nin Adana Konsolosluğu işbirliği ile Kayapınar Belediyesi Cigerhun Kültür Merkezi'nde, Grammy'den 4 kez aday olan ABD merkezli Pine Leaf Boys adlı müzik grubu konser verdi.

Konser öncesi konuşan ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, ABD'nin, kültürlerin birleştiği ülke olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"ABD'de bütün bu farklı kültürler bir araya gelir. Biz bunlara Amerikalı diyoruz. Bu gece konserini dinleyeceğiniz grup, Amerika'nın çok özel bir kentinden gelen müzik grubudur. 1960 yıllarında Cajun Rönesansı dediğimiz etkileşimler oldu. Cajun müziği, yemeği ve kültürü artık takdir buldu. Bu akşam Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en meşhur Cajun grubunu Diyarbakır'da misafir etmekten mutluyuz. Bu grup direk Louisiana'dan Diyarbakır'a geldi. Bu nedenle bütün Diyarbakırlıların gruba hoş geldiniz dememe katılmasını istiyorum."

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Pine Leaf Boys (Sakız Ağacı Yaprağı Çocukları) müzik grubu, söyledi şarkılarla dinleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Espinoza ve bazı konuklar, sahnede dans ederek grubun şarkılarına eşlik etti.

Grup, 14 Aralık'a kadar Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da da konser verecek.

ABD'nin Louisiana eyaletinde yaşayan, kökleri önce Fransa'ya, sonra da Kanada'ya dayanan ve Louisiana'ya yerleşmelerinden itibaren kendi lehçeleri olan Cajun Fransızcasını geliştiren Cajunların, özgün kültürleriyle dikkati çekiyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aram Tigran Kayapınar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title