Haberler

Büyük Zafer'in 91. Yıldönümü

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, "Muazzam zaferin 91. yıldönümünde herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerimiz, çizilecek sınırımız ve parçalanacak devletimiz asla yoktur ve olmayacaktır" dedi.

Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos'un Türk milleti için özel bir anlam ve öneme sahip olduğunu bildirdi. 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile milletin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştuğunu belirten Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberlik anlayışı içinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile elde edilen muazzam zaferin 91. yıldönümünde herkes bilmelidir ki taksim edilecek vatanımız, ayıracak insanımız, peşkeş çekilecek değerimiz, çizilecek sınırımız ve parçalanacak devletimiz asla yoktur ve olmayacaktır."

Yıldırım, Cumhuriyetin 100. yıldönümü olan 2023 yılına dair hedefleri bir bir hayata geçirerek ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacaklarını kaydetti.

Güçlü toplum, ileri demokrasi ve lider ülke hedeflerini milletle gerçekleştirmekte kararlı olduklarını belirten Yıldırım, mesajında, "Bu anlamlı gün dolasıyla cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı'mızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" ifadesini kullandı. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Hami Yıldırım Bedrettin Yıldırım Ak Parti Burdur Yerel Haberler

title