Haberler

Bursa "Türk Milleti Dünyanın En Çevreci Toplumu"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bursa'da İMSİAD toplantısının ardından Barış Manço Kültür Merkezi'nde, Yıldırım Belediyesi'nin düzenlediği "Şehir ve Gençlik" konulu panelde gençlerle bir araya geldi. Türk milletinin dünyanın en çevreci toplumu olduğunu söyleyen Güllüce, "Hem fiziki anlamda çevrede çok iyiyiz. Şehirlerimiz, sanayicimiz çok iyi. Hem de manevi anlamda çevre olarak çok iyiyiz" diye konuştu. Güllüce, dünyanın en iyisi olmak için gençlerin kendilerini donatması gerektiğini belirtti.

"MİMARİDE ISKALAMIŞIZ"

Türkiye'nin mimari eserleri onarımı konusunda elinden geldiğini yaptığını söyleyen Güllüce, eleştiri yapmayı da ihmal etmedi. Güllüce, "Mimari olarak 300 yılı ıskalamışız. En iyi musiki adamı, mimar, mühendis, savaşçı, komutan olan dönemden en kötülere doğru gitmiş. Allah'tan bir Mimar Sinan'ımız var, hep anlatıyoruz. Yani yeni yaptığımız camiler de oraya doğru gidiyor. Mimari de medeniyetin bir parçasıdır. Mimaride de iyi bir noktaya gitmemiş, ıskalamışız. Restorasyon da öyle bir şey. Onların yaptıklarını dedelerimizin yaptıklarını tamir etme becerimiz bile azalmış. Bunda kimseyi suçlamıyorum. Bir medeniyet kaybı. Biz, yitik bir medeniyetin çocuklarıyız" dedi.

"PUTİN'DEN ALIRIZ, İRAN'DAN DOĞALGAZ ALIR YAPARIZ"

Türkiye'de yapılması planlanan nükleer santralleri eleştirenleri anlamadığını ifade eden Güllüce, şöyle devam etti:

"Dünyada bine yakın nükleer santral varken, ' Türkiye'de nükleer santral olmasın' diye bir adam yürüyorsa onun çevreciliğinde bir tuhaflık vardır. En temiz enerjiyi aldığınız bir alan orası. Havaya salınım yapmayan, karbondioksit salmayan, ozon gazına problem olmayan, fosil yakıtlarla elde ettiğiniz enerjiye nazaran dünyaya az zarar veren bir enerji. Kendi ülkesinin yüzde 60-70'ini nükleerden karşılıyor ama bakıyorsun Türkiye'ye bazı insanlar geliyor, bazı ülkelerden o gençler kendi ülkesinde yeni yapılan nükleer santrallere karşı çıkmıyor da nedense bizdeki için eylem yapıyor. Herhalde bizi çok sevdiği için mi? İşte bu uyanıklıkta olmamız lazım. Biz termik santral yaptığımızda ayrı karşı çıkıyorlar. Çevreye kendi ülke değerlerimizle bakmamız lazım. Şimdi bir tuhaflık var. Nükleere, termik santrale, hidroelektrik santrale, güneş ve rüzgar enerjisine karşısın. Peki elektrikler hiç kesilmesin. Bu nasıl olacak? Putin'den alırız, İran'dan da doğalgazı alır yaparız. Bugün yüzde 70'e yakın enerjimizi ithal ediyoruz. Uluslararası bir problem çıktı vanayı kapattı. Ne yapacağız? Bırakın üretimi, dişimizi fırçalayamayız çünkü banyo karanlık, ışığımız yanmaz. Ben elektrik santrali yaparken sen başka ülkelerden gelip de bu ülkeyi neden karıştırıyorsun diye asıl bizim gençlerimizin onlara sorması lazım" dedi.

Güllüce daha sonra gençlerle sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Güllüce Barış Manço Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title