Haberler

Bursa'nın En Uzun Pazar Yeri Tarih Oldu

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde Pazar Günleri Trafiğin Kapanmasına Sebep Olan Türkiye'nin En Uzun Pazar Yeri Tarih Oldu. Yıldırım Belediyesi ve Pazarcılar Odası'nın Girişimleriyle 6 Tane Kapalı Pazar Yeri İnşa Edildi. Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ndeki 2 Adet Kapalı Pazar Yeri AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik Tarafından Açıldı.

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde pazar günleri trafiğin kapanmasına sebep olan Türkiye'nin en uzun pazar yeri tarih oldu. Yıldırım Belediyesi ve Pazarcılar Odası'nın girişimleriyle 6 tane kapalı pazar yeri inşa edildi. Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ndeki 2 adet kapalı pazar yeri Ak Parti Grup Başkan vekili Faruk Çelik tarafından açıldı.

Baruthane, Maltepe katlı pazar yeri ile diğer pazar yerlerinin açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yaşanabilir , çağdaş ve modern Yıldırım için gece gündüz çalıştıklarını bu doğrultuda sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile ortak hareket edip katılımcı yönetim anlayışı sergilediklerini ifade etti. Keskin, Kırk yılın sorunu olan ve yıllardır çözüme ulaştırılamayan Tayyareci Mehmet Ali Pazarı'nın ön çalışmalarını tek tek bu cadde üzerinde bulunan vatandaş ile müzakere edip değerlendirdiklerini ve bunun sonunda çözüme ulaştırdıklarını söyledi.

Baruthane'deki pazar yerinin açılış törenine Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Ak Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Ak Parti Bursa milletvekili aday adayı Hayrettin Çakmak ,Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ,esnaf odası temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıldırım halkının bundan sonra alışverişlerini Selçukbey, Değirmenlikızık, Derebahçe, Mehmet Akif Ersoy Pazar yeri ile Maltepe ve Baruthane katlı pazarlarından yapabileceklerini söyleyen Başkan Keskin "Sebze meyve pazarının kurulduğu pazar günlerinin dışında yeni hizmete sunulan katlı pazaryerleri, araç parklanmalarını önlemek amacıyla otopark olarak kullanılacak. Kırk yılın sorununu çözümlüyoruz. AB standartlarında hizmete sunduğumuz katlı pazaryerleri ile hem pazar esnafımız, hem de halkımız büyük rahatlık yaşayacak. Artık, Yıldırım'da sokak pazarları tarih oluyor" diye konuştu.

(İHS)

24.06.2007 13:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title