Haberler

Bursa - Fuhuş Yaptırdıkları Kadınlara Çamaşır Hediye Etmişle

Güncelleme:

Moldova ve Türmenistan'da Gazetelere İlan Vererek, Temizlikçi, Kuaför, Bakıcı Olarak Çalıştırma Vaadiyle Türkiye'ye Getirttikleri Yabancı Uyruklu Kadınlara Fuhuş Yaptıran Çetenin, İlişki Sonrası Kadınların Bavullarına Satın Aldıkları Giysileri Hediye Olarak Koydukları Ortaya Çıktı. Okumak İçin Para Arayan İki Üniversite Öğrencisini de Fuhuşa Sürükleyen 7 Şüpheli, Sorgulamalarının Ardından Adliyeye Çıkartılacak.

MOLDOVA ve Türmenistan'da gazetelere ilan vererek, temizlikçi, kuaför, bakıcı olarak çalıştırma vaadiyle Türkiye'ye getirttikleri yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran çetenin, ilişki sonrası kadınların bavullarına satın aldıkları giysileri hediye olarak koydukları ortaya çıktı. Okumak için para arayan iki üniversite öğrencisini de fuhuşa sürükleyen 7 şüpheli, sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılacak.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce geçen hafta yürütülen operasyonda gözaltına alınan Arif S. (31), Yaşar Y.(42), Mustafa S. (29), Muzaffer K. (32), Şevki Y. (43), Hüseyin A.(45) ve Şaban K.'ın (34) sorgulamaları tamamlandı. Şüphelilerin Moldova ve Türmenistan'da yayımlanan gazetelere 'yüksek ücretle temizlikçi, kuaför ve bakıcı aranıyor' ilanları verip, kendileriyle iletişime geçen kadınları Türkiye'ye getirttikten sonra fuhuşa zorladıkları iddia ediliyor.

Fuhuş için kiralanan villada polis tarafından zanlılarla birlikte gözaltına alınan Moldova ve Türkmenistan uyruklu Feruze R. (30), Maya B.o (25), Valenta G. (23) ve Leylo R. (25) çalışmak için kendilerini Türkiye'ye getirenlerin zorla fuhuş yaptırdıklarını, her fuhuş sonrası yanlarında getirdikleri bavula aralarındaçamaşırların da bulunduğu çeşitli kıyafetleri hediye olarak koyduklarını, fazla çalışmaları halinde daha çok kazanacaklarını söylediklerini anlattı.

Polis tarafından çapraz sorguya alınan şüphelilerin, üniversite eğitimi için paraya ihtiyacı olan Büşra K. (23) ile Esra M.'ye (27) de fuhuş yatırdıkları ortaya çıktı.

Operasyonda gözaltına alınan 7 kişi 'Zorla fuhuş yaptırmak ve insan ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edilirken, Türkmenistan ve Moldova uyruklu kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title