Haberler

Bursa'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Bursa'da Nilüfer İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Bursalılar'a 10 Bin Adet Gül Dağıttı.

Bursa'da Nilüfer İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bursalılar'a 10 bin adet gül dağıttı.

Nilüfer İlçe Müftülüğü tarafından Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Konferans ve Na't-ı Şerif Konseri', yüzlerce Bursalı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer İlçe Müftüsü M. Faruk Arvas, 16-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle vatandaşlara 10 bin adet gül dağıttıklarını bildirdi. Gül dağıtımını Peygamber Efendimizin doğumunu hatırlatmak gayesiyle gerçekleştirdiklerini belirten Arvas, "Bizim müftülük olarak başlıca görevimiz, vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatmaktır. Din ve ahlak üzerine en iyi örnek, Peygamber Efendimizdir. Söylediğiyle yaptığı birebir aynı olan tek örnek yine Peygamber Efendimizdir. O'nu daha iyi anlamak ve anlatmak gayesiyle, 'Konferans ve Na't-ı Şerif Konseri'ni düzenledik" dedi.

Bu arada müftülüğün düzenlediği konser gecesi, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 2004 Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Güzel Okuma Yarışması Türkiye 3.'sü Mahmut Şevket Öztürk, Kur'an-ı Kerim'den bir kısım okudu. Prof. Dr. M. Emin Ay, slayt gösterisiyle Arif Nihat Asya'nın 'Na't-ı Şerifi'ni seslendirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, 'İslam ve İnsan Sevgisi' konulu bir konferans verdi. Mükremin Hiçdurmaz önderliğindeki Nilüfer İlçe Müftülüğü İlahi Korosu, Na't-ı Şerif'i seslendirdi. Gece, plaket takdimiyle sona erdi.

(İHS-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title