Haberler

Bursa'da Kültür-sanat... -Büyükşehir Belediyesince Düzenlenen "16. Bursa Fotoğraf Günleri" Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesince Düzenlenen "16. Bursa Fotoğraf Günleri", Devam Ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ''16. Bursa Fotoğraf Günleri'', devam ediyor.

Tayyare Kültür Merkezi (TKM), Kent Müzesi ve Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen ''16. Fotoğraf Günleri'', 30 Kasım tarihine kadar sürecek.

''16. Fotoğraf Günleri'' kapsamında, fotoğraf gösterileri, söyleşileri ve film gösterimleri gerçekleştiriliyor.

-BDT-

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 2006-2007 tiyatro sezonunda, Feraizcizade Oda Sahnesi'nde, ''Ay Carmela'' adlı oyunu sergileyecek.

Jose Santis Sinisterra'nın yazdığı, Yalçın Baykul'un Türkçeye kazandırdığı, İbrahim Şahin'in yönettiği, Ali Karaman'ın ışık, Tülay Kale'nin kostüm tasarımını yaptığı oyunda, 2. Dünya Savaşında yiyecek ararken, Alman askerlerince yakalanan iki İtalyan kabare sanatçısının başından geçenler ve savaşın ortasında askerlere bir gösteri sunmak zorunda kalışları anlatılıyor.

Oyunda, Ceyhan Gölçek ve Turan Günay rol alıyor.

-ŞEHİR TİYATROSU-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ''Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'' ve ''Yansımavv, Bir Kedi Gecesi Rüyası'' adlı oyunları sahneleyecek.

Haldun Taner'in ölümsüz yapıtı olan ''Sersem Kocanın Kurnaz Karısı''nı, Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı Feyha Çelenk sahneye koydu. Oyunda, Ahmet Vefik Paşa'nın, Bursa'da valilik yaptığı sırada kurduğu ''Bursa Osmanlı Tiyatrosu''nda yaşanan olaylar ve sonrası anlatılıyor.

Oyun, 25 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'de, 28 Kasım Salı günü saat 20.30'da Tayyare Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Şehir Tiyatrosu, bu sezon ''Yansımavv, Bir Kedi Gecesi Rüyası'' adlı oyunla çocuklarla buluşacak.

Öyküsü Ertan Akman ile Altuğ Görgü'ye ait olan oyunun metni, William Shakespeare'in tragedyalarında kullanılan karakter ve diyalog düzeninden yararlanılarak oluşturuldu.

Yönetmenliğini Altuğ Görgü'nün üstlendiği oyun, bir hurdalığı kendilerine yurt edinen kedilerin iktidar mücadelesini konu alıyor.

Müge Açıkdüşünenler, Ebru Ergüç, Günay Güney, Nilgün Türksever Görgü, Seçkin Kaymaz, Eren Topçak, Nihal Türksever, Bülent Uçar, Sabahattin Yakut ve Ertan Akman'ın rol aldığı oyunun müzikleri ise Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanatçıları Haydar Demir ve Osman Ali Mirza'ya ait.

Oyun, 29 Kasım Çarşamba günü saat 14.00'te izlenime sunulacak.

-BBDSO-

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta, dünyaca ünlü kemancı Alexander Markov'u ağırlayacak.

Konserin ilk yarısında, J. Brahms'ın ''Keman Konçertosu'', ikinci yarısında ise Çağdaş Rus Bestecisi I. Stravınsky'nin ''Ateş Kuşu'' ve ''Perinin Öpücüğü'' adlı bale süitleri dinlenebilecek.

Fethiye Kültür Merkezi'nde bu akşam ve yarın saat 20.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları, 3 ve 5 YTL olarak belirlendi.

Müzikseverler, biletlerini, konser öncesi Fethiye Kültür Merkezi'nden temin edebilecek.

-KONAK KÜLTÜREVİ-

Dostlar Tiyatrosu, ''İnsanlarım'' adlı oyunu izlenime sunacak.

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı oyunda, yönetmen ve oyuncu olarak yine Genco Erkal görev yapıyor. Sahne tasarımı Duygu Sağıroğlu'nun yaptığı oyunda, Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde geçirdiği günlerin öyküsü anlatılıyor. Oyunun kurgusu içinde, ''Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta-Babu'ya Mektuplar'dan bölümler ve o dönemde yazılmış şiirlerle mektuplar yer alıyor.

14 yıldır sahnelenen oyun, bugüne kadar New York, Paris, Kopenhag, Stockholm, Moskova, Selanik, Sydney, Berlin, Amsterdam, Hamburg, Viyana, Toronto, Magosa gibi dünyanın pek çok kentinde, sanatseverlerle buluştu.

Oyun, Konak Kültürevi'nde 25 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title