Haberler

Bursa'da Jandarmadan "Akrep" Operasyonu

Bursa'da "Resmi Belgede Sahtecilik Yaparak Banka ve Kredi Kurumlarını Dolandırdığı" Öne Sürülen 5 Kişiden 2'si Sevk Edildiği Mahkemece Tutuklandı. Zanlılarla Birlikte 9 Milyon Euro'luk Çek Fotokopisi, 2 Milyon YTL Tutarında 90 Adet Çek ve Senet Ele Geçirildi.

Bursa'da "resmi belgede sahtecilik yaparak banka ve kredi kurumlarını dolandırdığı" öne sürülen 5 kişiden 2'si sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Zanlılarla birlikte 9 milyon Euro'luk çek fotokopisi, 2 milyon YTL tutarında 90 adet çek ve senet ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, "akrep" ismi verilen operasyona istihbari bilgiler sonrasında start verdi. Bazı şahısların, merkez Osmangazi ilçesinde, "Suç işlemek amacıyla amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarını işledikleri bilgisine ulaşıldı. Hafta sonu yapılan operasyon sonrası örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan A.P. isimli şahsın daha önce, Antalya, Bursa, Denizli, Edirne, Ankara, Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın'da; "Hırsızlık, dolandırıcılık, kaçakçılığın men ve takibine dair kanuna muhalefet, parada sahtecilik, pasaport ve sahte belge tanzimi" olmak üzere 23 ayrı suç işlediği belirlendi.

Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonrası, şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettikleri tespit edildi. İfadelerinin alınmasının ardından, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, banka ve kredi kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edilen 5 kişiden Y.S. ve A.P. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, 1 adet tabanca, 1 adet Akrep tipi kuru sıkı makinalı tabanca, 26 adet tapu, 90 adet 2 milyon YTL değerinde çek ve senet, 7 adet yabancı bankalara ait 9 milyon Euro değerinde çek fotokopisi, çok sayıda boş senet, çek koçanı, icra takip yazıları, araç satış sözleşmeleri ve sahte sürücü belgeleri ele geçirildi.

(İHS)

21.01.2008 19:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title