Haberler

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz Açıklaması

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 16 Nisan'da yapılacak referandumda sendika olarak ülkenin refahı ve gelişiminde daha iyi bir sürece geçiş için "evet" diyeceklerini belirterek, "Ancak bu memurlarımızın hakkı ve hukukunun savunulmasında her şeye 'evet'...

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, 16 Nisan'da yapılacak referandumda sendika olarak ülkenin refahı ve gelişiminde daha iyi bir sürece geçiş için "evet" diyeceklerini belirterek, "Ancak bu memurlarımızın hakkı ve hukukunun savunulmasında her şeye 'evet' diyeceğimiz anlamına da gelmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Büro Memur-Sen Bursa Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yanbaz, BUSKİ Sosyal Tesisleri'nde üyelerle bir araya geldi. Yanbaz, sendika olarak ülkenin geleceğini ilgilendiren referandumda "evet" oyu vereceklerini belirtti. Daha güçlü ve gelişmiş bir ülke arzuladıklarını aktaran Yanbaz, şunları kaydetti:

"Ben parlamenter sistemle bugüne kadar gelişmiş bir ülke olduğunu ne gördüm ne de duydum. Tabii ki kendi içimizde cumhuriyetimizden, demokrasimizden, milletimizin iradesinden asla vazgeçmeyeceğimiz aşikardır. Ancak bu iradenin yansımasında ülkenin milleti ile kucaklaşabilecek bir sisteme ihtiyaç olduğu da bir gerçektir. Geldiğimiz noktada istiklali getirecek, istikbali daha da iyileştirecek bir değişime bizim itiraz etmemiz mümkün değildir. Biz memurların hakları ve kendi sendikal mücadeleleri için birçok tavrı ortaya koyabiliriz. Ülkenin refahı ve gelişiminde daha iyi bir sürece geçiş için 'evet' diyeceğiz. Ancak bu memurlarımızın hakkı ve hukukunun savunulmasında her şeye 'evet' diyeceğimiz anlamına da gelmiyor. Bu anlamda kamuoyunun da bildiği gibi sözleşmeli memur düşüncesi bizim kırmızı çizgimizdir. 'Bu düşünceyi asla kabul etmiyoruz' dediğimiz yere, referandumda ülkenin geleceği ve daha iyi yönetileceği sisteme her zaman 'evet' diyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Etkinliğe, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcısı Turan Çetinkaya ve Bursa Şube Başkanı Fatih Hafızoğlu da katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Memur Sen Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title