Haberler

Burdur Polisinden Film Gibi Tatbikat

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevli 4 uzman eğitici özel harekat timi tarafından Burdur polisine "Acil Müdahale Kursu" verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevli 4 uzman eğitici özel harekat timi tarafından Burdur polisine "Acil Müdahale Kursu" verildi.

Acil Müdahale Kursu'na katılan 15 polis memuruna; suçun meydana geliş haline göre, gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda masum vatandaşların zarar görmesinin engellenmesi ve korunmalarının sağlanması, suç işleyenlerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi, en az risk ve en yüksek başarı yüzdesi ile görevin tamamlanmasının sağlanması için gerekli olan teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Kurs sonunda ise Burdur protokolünün katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata Vali Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Ümit Saltaş, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat katıldı.

Gerçeği aratmayan tatbikatta senaryo gereği sabit ve hareketli atış teknikleri, suç mahalline güvenli intikal ile eforlu bina operasyon teknikleri verilmiş personel 500 adet tabanca fişeği ile 140 adet uzun namlulu silah fişeği kullanma teknikleri sergiledi. Tatbikat sonrası Vali Nurettin Yılmaz, 4 uzman özel harekat timi ve 15 polis memurunu tebrik etti.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, "İlimizde Özel Harekat Şube Müdürlüğü yapılanmasının bulunmamasından kaynaklanan eksikliğin kapatılmasına yönelik olarak, suçun meydana geliş haline göre, gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda masum vatandaşların zarar görmesinin engellenmesi ve korunmalarının sağlanması, suç işleyenlerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi, en az risk ve en yüksek başarı yüzdesi ile görevin tamamlanmasının sağlanması için gerekli olan teorik bilgilendirmenin ve uygulamalı eğitim verilmek üzere 15 personelimize 'Acil Müdahale Kursu' düzenlenmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevli 4 uzman eğitici personel tarafından 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında eğitim verilmiştir" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Abdulkerim Polat Nurettin Yılmaz Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title