Haberler

Burdur Gölü İçin "Su Orucu"

Burdur Gölü’nün çekilmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Göle Yas Etkinliği kapsamında "Su Orucu"na başlandı.

Burdur Gölü'nün çekilmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Göle Yas Etkinliği kapsamında "Su Orucu"na başlandı.

Burdur Gölü'nün Karakent köyü kıyısında toplanan doğaseverler saat 16.00 itibariyle "Su Orucu"na başladı. Su Orucu kapsamında Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilen Karabatak ve 3 ördek, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Öztürk Sarıca ve Lisinia Gönüllüleri tarafından Burdur Gölüne salındı.

GÖLE YAS BELGESEL FİLMİNİN SON SAHNESİ ÇEKİLDİ

Göle Yas Etkinliği kapsamında Burdur Gölü'nün kurumasını konu alan Göle Yas Belgesel Filmi'nin son sahnesi çekildi. Göle Yas Filmi'nin Yönetmeni Şafak Türkel'in kameraya geçtiği son sahnede İstanbul Devlet Opera ve Balesi Başbalerini Deniz Kılıç, Burdur Gölü'nde dans ederek göle yas tuttu. Engelli Milli Yüzücü Beytullah Eroğlu da gölde yüzerek Burdur Gölü'ne destek verdi.

Göle Yas Etkinliği, çekimlerin bitmesiyle sona erdi.

Ülke genelinde saat 16.00'da başlayan Su Orucu'nun saat 19.00'da biteceği öğrenildi. Yarın da devam edecek olan Göle Yas Etkinliklerinin saat 15.00'te Burdur Belediyesi Halk Plajı'nda başlayacağı bildirildi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kerim Özkan Burdur Göle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title