Haberler

    Bu Arabanın Şoförü Araba Giderken Arka Koltuğa Geçiyor

    Güncelleme:

    Her geçen gün farklı bir markadan, otobanda kendi kendine gidebilen araba modeli çıktığını görüyoruz.

    Aklı başında bir şoför direksiyonu bırakıp arka koltuğa geçer mi? Eğer Infiniti Q50S araba kullanıyorsa geçer.

    Her geçen gün farklı bir markadan, otobanda kendi kendine gidebilen araba modeli çıktığını görüyoruz. En son örnek de Infiniti markasından geldi. Firmanın Q50S modelinde bulunan otomatik sürüş özelliğine çok güvenen iki kişi, araba otobanda giderken bir deney yapmaya karar vermişler.

    Infiniti Q50S modeli araç tam bir akıllı araba sayılmaz, yani kendi kendine şehri gezemiyor. Ama uzun yolculuklarda otobanı otomatik olarak takip edebiliyor. Bu otomatik sürüş modelleri, gerçekten akıllı araba modelleri gelinceye kadar bizi idare edecektir diye tahmin ediyoruz.

    Q50S'deki otomatik sürüş sistemine "Active Lane Control" deniliyor. Sistem otomobili şerit ortasında kendi kendine tutabiliyor, gerektiği şekilde hızlanıp yavaşlayabiliyor. Önündeki araçlar durmaya başladığında hız kesiyor ve durduktan sonra kendi başına tekrar hareket edip yola devam ediyor. Araba üzerindeki güvenlik sistemi şoför kullanırken gerektiğinde, yani acil durumlarda fren desteği de verebiliyor.

    Aşağıdaki video bir reklam değildir, yani Infiniti'nin kendisi bu denemeyi yapmamış. Ama herhalde arabanın trafiğe çıkabilmesi için firma tarafından yeterli miktarda test yapıldığına eminiz. Infiniti Q50S modeli ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz, buraya tıklayıp web sitesine gitmeniz mümkün.

    The post Bu Şoför Araba Giderken Arka Koltuğa Geçiyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Infiniti Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title