Haberler

Bü Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılını Kutlayacak

Bartın Üniversitesi tarafından Çanakkale Savaşlarının 100’üncü yıl dönümü için üç ayrı anma programı düzenlenecek.

Bartın Üniversitesi tarafından Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıl dönümü için üç ayrı anma programı düzenlenecek.

Programlarda, ilk kez gün yüzüne çıkmış Çanakkale Zaferine yazılmış şiirler seslendirilecek, savaşa ait orijinal fotoğraflar ve görüntüler izletilecek. Çanakkale Zaferinin 100'üncü yıl dönümü Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. İlk etkinlik, 9 Mart Pazartesi günü saat 15: 00'da Bartın Kültür Merkezi'nde "Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı" ismiyle düzenlenecek. Çanakkale şehitleri için söylenmiş türkü ve ilahilerin yer aldığı konserle başlayacak program, Çanakkale kahramanları için gazellerin yer aldığı taş plaklarının dinletilmesiyle devam edecek. Amir Ateş, Sadettin Kaynak, Yıldırım Gürses ve Türk Musikisinin diğer bestekarları tarafından bestelenmiş ilahiler, Tasavvuf Müziğimizin duayen ismi Amir Ateş ve İlahi Grubu tarafından seslendirilecek. Anma programı kapsamında, Çanakkale Zaferi'ne yazılmış ve ilk kez gün yüzüne çıkmış şiirler sunulacak. Savaş günlerine ait tamamen orijinal görüntülerin ve fotoğrafların da yer alacağı etkinlik, kum sanatı gösterisi ve açılan sergilerle devam edecek.

"100. Yılında Çanakkale Zaferi Paneli" ise 20 Mart Cuma günü saat 14: 00'da Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Savaşın sosyolojik ve psikolojik boyutunun aktarılacağı panelde, Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Delice "Çanakkale ile İlgili Şiirlerde Söylem Çözümlemesi", Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi "1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin Gayri Müslim Politikaları", Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Sakin "Anılarda Çanakkale Savaşları'nda Türk Ordusu'nun Yiyecek ve Giyecek İhtiyaçlarının Karşılanması", Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Taşkesen "Çanakkale Savaşları'nın Sosyolojik Boyutu" isimli konuşmalarını sunacak.

2 Nisan Perşembe günü saat 14: 00'da "100'üncü Yıl Dönümünde Siperin Ardındaki Çanakkale" ismiyle düzenlenecek konferansa ise Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Mert konuşmacı olarak katılacak. Konferansta, Çanakkale Savaşları'nın askeri, siyasi ve sosyal boyutlarıyla birlikte, savaşın toplum tarafından nasıl karşılandığı konuşulacak. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Amir Ateş Hürriyet Yerel Haberler

title