Haberler

Bronz Madalya Mustafa Sağlam'ın

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk kez A milli forma giyen 60 kilodaki temsilcimiz Mustafa Sağlam, bronz madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ilk kez A milli forma giyen 60 kilodaki temsilcimiz Mustafa Sağlam, bronz madalyanın sahibi oldu. Son iki yılın dünya şampiyonu 74 kilo temsilcimiz Selçuk Çebi ise yarı finalde sakatlanarak turnuvadan üzgün ayrıldı.Almanya'nın Dortmund kentinde yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde grekoromen stilde mindere çıkan 60 kilodaki temsilcimiz Mustafa Sağlam, bronz madalya aldı.Sağlam, A Milli forma ile çıktığı ilk uluslararası turnuvada madalya kazanmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Çok heyecanlı olduğunu kaydeden Sağlam, "İlk defa A Milli formayı giydim ve üçüncülük nasip oldu çok şükür. İnşallah Dünya Şampiyonası'nda madalya alırım ve olimpiyatlarda ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederim. Bize destek veren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Şampiyonada 74 kiloda mücadele eden son iki yılın Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi ise yarı finalde şanssız şekilde sakatlandı. Azeri rakibi Huseynov'a sakatlığı sonucu 2-0 mağlup olan Çebi, bronz madalya için Fransız güreşçi Guenot ile mindere çıktı, ancak mücadele etmeden minderi terk etti. Sakatlığının kendisini üzdüğünü belirten Çebi, "Kaburgamda kırık ya da çatlak var. Çok üzüldüm. Son Dünya Şampiyonu olarak burada madalya alarak Türk milletini gururlandırmak isterdim. Ama inşallah İstanbul'da üçüncü kez Dünya Şampiyonu olup tarihe geçmek istiyorum. Türk milletine herşey yakışır. Burada boynumuz bükük kaldı, ama İstanbul'da herşeyi telafi edeceğim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title