Haberler

    Bosphorus Trio, Oda Müziği Konseri

    Bosphorus Trio, İlhan Baran, Sergei Rachmaninov ve Felix Mendelssohn'un oda müziği yapıtlarından derlenen zengin bir program ile 13 Mayıs Cumartesi akşamı Mozarthaus'ta klasik müzikseverler ile buluşuyor.

    Bosphorus Trio, İlhan Baran, Sergei Rachmaninov ve Felix Mendelssohn'un oda müziği yapıtlarından derlenen zengin bir program ile 13 Mayıs Cumartesi akşamı Mozarthaus'ta klasik müzikseverler ile buluşuyor.

    Bosphorus Trio, keman, çello ve piyano için yazılmış geniş bir oda müziği repertuarını dinleyiciyle buluşturmak için can atan üç seçkin müzisyenin, mesafeleri rahatlıkla aşan bağlılıkları ve müziğe olan saygılarıyla kurulmuş, çalışkan, genç ve umut veren yepyeni bir topluluktur.

    Grup üyelerinden Özgecan Günöz Kızılay, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın başkemancı yardımcısı olup, grubun viyolonsel sanatçısı Çağlayan Çetin, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi olmakla birlikte, Orkestra Sion'un viyolonsel grup şefliğini yapmakta ve piyano sanatçısı Özgür Ünaldı ise Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

    Klasik müziğin en çarpıcı, duygusal ve gösterişli piyanolu trio eserlerini kendi bakış açılarıyla, adeta dünyada ilk kez seslendirircesine yorumlamayı, bunun yanında Türk bestecilerimizin hazinelerini ve bilinmeyen eserleri çarpıcı ve ilham verecek yorumlarıyla konser dinleyicilerinde iz bırakmayı, kayıt projeleriyle ise ölümsüzleştirmeyi hedefleri olarak belirleyen Bosphorus Trio, müziğe, sanata ve kültüre katkı yapabilmek için eşine az rastlanır bir şekilde emek veren, yorulmayan, bıkmayan üç kişi değil, aslında tek bir enstrümandır.

    Daha şimdiden seçkin müzik çevrelerinden aldıkları olumlu eleştiriler ve konser teklifleri onları daha da cesaretlendirmekte, Marmara'dan dünyaya açılan güçlü bir kültür gemisi olma yolunda adımlar atmaya devam etmektedirler.

    BOSPHORUS TRIO

    ÖZGECAN GÜNÖZ KIZILAY, keman

    ÇAĞLAYAN ÇETİN, viyolonsel

    ÖZGÜR ÜNALDI, piyano

    Konser Programı:

    S. Rachmaninov  |  Trio Elegiaque No.1, sol minör

    İ. Baran   |  Dönüşümler

    -ara-

    F. Mendelssohn   |  Trio No.1 Op.49, re minör

    Program süresi yaklaşık 75 dakikadır.

    Detaylar :

    İl : Ankara

    İlce : Çankaya

    Mekan : Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

    Mekan Adresi : Nilgün Sokak, 14/2

    Başlangıç Saati : 13.05.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 13.05.2017 22: 00: 00

    Kategori : Bosphorus Trio, Oda Müziği Konseri

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Felix Mendelssohn Çağlayan Çetin İlhan Baran Kızılay Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title