Haberler

Bosphorus Film Lab'ın Direktörü İpek Tugay oldu

Güncelleme:

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23-30 Ekim'de düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali'nin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab'ın yeni direktörü açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, Türk sinemasında filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Bosphorus Film Lab'ın yeni direktörü yapımcı İpek Tugay oldu.

Başvuruları devam eden, yapım ve fikir aşamasındaki film projelerinin katılabildiği Bosphorus Film Lab'ın Pitching Platformu'nda yarışan bir proje "TRT Ortak Yapım Ödülü"nü alırken bir proje de "Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü"nün sahibi olacak.

Başvurular 4 Eylül'e kadar

Work in Progress kapsamında yer alan projeler de 25 bin liralık "Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü" ile "CGV Mars Dağıtım Ödülü" için sunumlarını gerçekleştirecek.

Festival kapsamında 24-29 Ekim'de gerçekleştirilecek Bosphorus Film Lab için başvurular 4 Eylül'e kadar "www.bogazicifilmfestivali.com" üzerinden yapılabilecek.

"Bosphorus Film Lab'a katkı sağlayacağım için çok mutluyum"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tugay, "Boğaziçi Film Festivali her yıl özenle oluşturulmuş film seçkisi ve İstanbul'da ağırladığı değerli konuklarıyla sektörü ve tüm sinemaseverleri bir araya getiren önemli bir yapı. Bu yapının çatısı altında yer alan Bosphorus Film Lab ile yerli projelerin hayata geçirilmesine ve hem yerli hem de yabancı endüstri profesyonellerini bir araya getirerek verimli bir paylaşım alanı oluşturulmasına katkı sağlayacağım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

İpek Tugay

Toronto Uluslararası Film Festivali süresince düzenlenen "Turks at TIFF" programının 2015'te direktör yardımcılığını yapan İpek Tugay, 2019'a kadar Zeynofilm'in çeşitli projelerinde yönetici olarak çalıştı. Tugay, yapımcı Zeynep Atakan'ın ortak yapımcısı ve dağıtımcısı olduğu yabancı projelerin yürütücü yapımcılığını ütlenirken, Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Ahlat Ağacı"nda ise proje koordinatörü olarak görev aldı.

Geçen yıl Elia Suleiman'ın Cannes'te ödül alan "Burası Cennet Olmalı" filminin Türkiye bölümünün yürütücü yapımcılığını üstlenen Tugay, 2015'ten itibaren çeşitli görevlerde çalıştığı Antalya Film Forum'un 2017 ve 2018'de genel koordinatörlüğünü üstlendi.

Şu an Chantier Films'de içerik geliştirme ve yapım sorumlusu olarak çalışmalarına devam eden İpek Tugay, uluslararası iletişim ağını genişleterek projeler üretmeyi sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title