Haberler

Yargıtay, aldatıldığı iddiasıyla boşanmak istediği eşinin aracına GPS koyan adamı suçlu buldu

Güncelleme:

İzmir'de kendisini aldattığı iddiası ile eşinden boşanmak isteyen adam, eşinin arabasına gizlice GPS koydu. Durumu fark eden kadın şikayetçi olurken, mahkeme soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Yargıtay, özel yaşam alanına rıza olmadan girildiği için kararı bozarak, emsal niteliğine bir karar verdi.

İzmir'de geçen yıl meydana gelen olayda, B.B. isimli genç adam, eşi A.B.'nin kendisini aldattığı iddiası ile ayrılmaya karar verdi. İkili mahkemeye başvurarak boşanmak istediklerini beyan etti.

Eşine tazminat ve nafaka vermek istemeyen B.B., eşinin kendisini aldattığını kanıtlamak için sahibi olduğu araca GPS cihazı taktırıp, torpido bölümüne kayıt cihazı yerleştirdi. Aracı kullanan genç kadın, kamerayı fark edip savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Soruşturma sonunda savcılık, genç adamın özel hayatını ihlal etmediğini ileri sürdüğü eşiyle evlilik birliğinin devam ettiği, bu nedenle taraflar arasında özel hayatın gizliliğini ihlal edecek suç olmadığını belirtip soruşturmayı takipsizlik kararıyla tamamladı. Genç kadın, takipsizlik kararına itiraz etti.

YARGITAY KARARI BOZDU

Dosyayı yeniden inceleyen Yargıtay; eşi tarafından kiminle, ne için, nasıl, nerede ve ne zaman görüştüğü gibi hususları tespit etmek amacıyla eşinin bilinmesini istemeyeceği özel yaşam alanına rıza göstermeden GPS cihazıyla takip edip müdahale ettiği ve evlilik birliğiyle eşlerin hiçbir sınır olmaksızın birbirlerini sürekli gözetleyebileceği ve denetleyebileceği anlamına gelmeyeceğini belirtip kararı bozdu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İzmir Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500

Yorumlar (6)

ALİ VELİ DELİ:

Yargıtay saçmalamış hem '''' Evlilik Birliği diyor hem de ''''Özel Yaşam Alanınna'''' öncelik vererip üstün tutarak Aile Birliğinin Temellerine Dinamit koyuyor. . . Anlayacağınız Evlilik Birliği önemli değil Bireysel özgürlükler önce gelir diyor. . . O zaman Adama sormazlarmı Evliliğe ne gerek var önüne gelen önüne gelenle istediği şekilde yaşasın !!! GÜVEN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYI GERKTİRMEZ. . .

9
0
yanıtYanıtla
adsız:

kadın adamı aldatıyor. ve şimdi adamdan nafaka bile alır. şuçluyu suçüstü yapamayacaksam hay ben

5
0
yanıtYanıtla
LİDER 21:

Yorumunuz, dadı bir çocuğa işkence yaparken,ebeveynlerin şüphelenip odaya koydukları kamera kayıtlarını kabul etmeyen mahkemeyi aklıma getirdi. Delil bulmayı yasaklamak, su içme havayı soluma demeye benzer.basiretsiz ve art niyetli hainler maalesef kurumların pek çok koltuğunu işgal etmiş durumda Örnekmi istiyorsun ? Al sana Zekeriya öz. iyilerle kötülerin savaşı, kıyametin son anına kadar sürecek. Dijital dünyada kamera veya tlf kaydına itibar edilmeyecekse ben bunun altında art niyet ararım.hakim bile olsa milletten akıllı ve üstün değildir.

yanıt0
yanıt0
Bu ne şimdi?:

Aldatmanın da önünü açtınız yani böylelikle. . . Tüh sizin kalıbınıza. . . Anası babası net belli olmayan kişiler destekler bu görüşü ancak. Yazıklar olsun hepinize !!!

5
0
yanıtYanıtla
ALİ VELİ DELİ:

Yargıtay saçmalamış hem '''' Evlilik Birliği diyor hem de ''''Özel Yaşam Alanınna'''' öncelik vererip üstün tutarak Aile Birliğinin Temellerine Dinamit koyuyor. . . Anlayacağınız Evlilik Birliği önemli değil Bireysel özgürlükler önce gelir diyor. . . O zaman Adama sormazlarmı Evliliğe ne gerek var önüne gelen önüne gelenle istediği şekilde yaşasın !!! GÜVEN TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYI GEREKTİRMEZ. . .

2
0
yanıtYanıtla
LİDER 21:

Zina zaten serbest. Birde şunu diyor yargıtay apaçık.kadın nafakada alacak, malınıda alacak, çocuk mu? Çocukta hiçbir hakkın yok.şerefmi? inanmayan araştırsın onuda kadına verdiler. Nasıl mı? ist.sözl.okuyun ..Kadının beyanı esastır. Diye. Ben şahsen bunu toplumun dibini dinamitlemekten farksız görüyorum.binmişiz alamete gidiyoruz kıyamete.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title