Haberler

Borusan Müzik Evinde Çağdaş Tınılar

Güncelleme:

Borusan Müzik Evi bu hafta çağdaş perküsyon topluluğu sa.ne.na'nın müzik kariyerini özetleyen bir retrospektif konsere ev sahipliği yapıyor.

"Minimalist Müziğin Yaratıcısı Reich" adlı konsere ve uluslararası arenada kazandığı ödüllerle adından söz ettiren çağdaş besteci Erdem HelvacıoğluBrian Eno'dan King Crimson'a dünya çapında pek çok müzik insanına ilham veren Steve Reich'a adadığı

Çağdaş perküsyon topluluğu sa.ne.na, Borusan Müzik Evi'ne minimalist müziğin yaratıcısı Steve Reich'a adanan bir konserle dönüyor. Reich'ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet'in de Türkiye prömiyerlerinin yapılacağı konser, 18 Nisan Perşembe akşamı dinleyenlere ritmin enerjisini ve gücünü hissettirmeyi vaat ediyor.

Bir rock grubu ile yaylı çalgılar dörtlüsü arasında duran, Amy Salsgiver, Kerem Öktem ve Seçil Kuran'dan oluşan sa.ne.na, farklı müziklere ilgisi ve sevdiği müzikleri yaratıcı ve etkileyici programlara dönüştürmek için müzikal işbirlikleri yaparak farklı projelere imza atan bir topluluk. Üretilmiş sesler ve elektroniklerden klasik enstrümanlara, geleneksel ve gelişmiş tekniklerden yararlanarak sürekli dönüşen ve değişen bir müzikal alan işgal eden sa.ne.na'ya bu özel konserde olarak piyanistler Müge Hendekli ve Gülden Teztel ile perküsyonist Emre Günay katılıyor.

Minimalist müziğin yaratıcısı kabul edilen, Brian Eno'dan King Crimson'a dünya çapında pek çok müzik insanına ilham veren Steve Reich'ın yapıtları New York ve Los Angeles Filarmoni'nin de aralarında bulunduğu dünya çapında orkestralar tarafından seslendirildi. Konserde, iki Grammy Ödülü ve bir Pulitzer sahibi olan "Amerika'nın yaşayan en büyük bestecisi" ve müzik düşünürü Steve Reich'ın 1967 yılında yazdığı, "phasing" tekniğini ilk kez canlı olarak kullandığı çığır açan eseri Piano Phase ve prömiyeri New York'ta Guggenheim Müzesi'nde 1970 yılında yapılan Four Organs seslendirilecek. Reich'ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet'in de bu konserde Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

King Crimson New York Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title