Haberler

Borusan Müzık Evı'nde Çağdaş Tınılar

Güncelleme:

Borusan Müzik Evi bu hafta sa.ne.na'nın müzik kariyerini özetleyen bir retrospektif konsere ev sahipliği yapıyor.

Borusan Müzik Evi bu hafta çağdaş perküsyon topluluğu sa.ne.na'nın 'nun müzik kariyerini özetleyen bir retrospektif konsere ev sahipliği yapıyor."Minimalist Müziğin Yaratıcısı Reich" adlı konsere ve uluslararası arenada kazandığı ödüllerle adından söz ettiren çağdaş besteci Erdem HelvacıoğluBrian Eno'dan King Crimson'a dünya çapında pek çok müzik insanına ilham veren Steve Reich'a adadığı

Çağdaş perküsyon topluluğu sa.ne.na, Borusan Müzik Evi'ne minimalist müziğin yaratıcısı Steve Reich'a adanan bir konserle dönüyor. Reich'ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet'in de Türkiye prömiyerlerinin yapılacağı konser, 18 Nisan Perşembe akşamı dinleyenlere ritmin enerjisini ve gücünü hissettirmeyi vaat ediyor.

Bir rock grubu ile yaylı çalgılar dörtlüsü arasında duran, Amy Salsgiver, Kerem Öktem ve Seçil Kuran'dan oluşan sa.ne.na, farklı müziklere ilgisi ve sevdiği müzikleri yaratıcı ve etkileyici programlara dönüştürmek için müzikal işbirlikleri yaparak farklı projelere imza atan bir topluluk. Üretilmiş sesler ve elektroniklerden klasik enstrümanlara, geleneksel ve gelişmiş tekniklerden yararlanarak sürekli dönüşen ve değişen bir müzikal alan işgal eden sa.ne.na'ya bu özel konserde olarak piyanistler Müge Hendekli ve Gülden Teztel ile perküsyonist Emre Günay katılıyor.

Minimalist müziğin yaratıcısı kabul edilen, Brian Eno'dan King Crimson'a dünya çapında pek çok müzik insanına ilham veren Steve Reich'ın yapıtları New York ve Los Angeles Filarmoni'nin de aralarında bulunduğu dünya çapında orkestralar tarafından seslendirildi. Konserde, iki Grammy Ödülü ve bir Pulitzer sahibi olan "Amerika'nın yaşayan en büyük bestecisi" ve müzik düşünürü Steve Reich'ın 1967 yılında yazdığı, "phasing" tekniğini ilk kez canlı olarak kullandığı çığır açan eseri Piano Phase ve prömiyeri New York'ta Guggenheim Müzesi'nde 1970 yılında yapılan Four Organs seslendirilecek. Reich'ın son dönem eserlerinden Mallet Quartet ve Sextet'in de bu konserde Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilecek.

sa.ne.na 18 Nisan Perşembe akşamı dinleyenleri kalplerini ısıtmaya, gözlerini ve kulaklarını yeni bir müzik evrenine çevirmeye davet ediyor.

ERDEM HELVACIOĞLU/ 19 Nisan 2013, Cuma, 20.00

Besteci, ses tasarımcısı, gitarist ve prodüktör olarak gerçekleştirdiği birbirinden farklı çalışmalarla, uluslararası arenada kazandığı başarı ve ödülleriyle dünyada çapında tanınan çağdaş Türk bestecilerden biri olan Erdem Helvacıoğlu, on yıllık kayıt kariyerinin işitsel bir özeti niteliğindeki konseriyle 19 Nisan Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nin konuğu. 2003'te yayımlanan ilk solo albümü A Walk Through the Bazaar'ın üzerinden 10 yıl geçen Helvacıoğlu, hemen hepsi Guitar Player, Textura, Exclaim, Cyclic Defrost, All About Jazz, Culture Catch gibi dergiler tarafından en beğenilenler listelerine seçilen solo ve duo albümlerinden bir seçkiye yer verecek. Doksan dakika sürecek konserin ilk bölümünde Helvacıoğlu, "sound art", "ambient", "elektroakustik" tınılara, ikinci bölümündeyse "elektronika" tınılı ritmik eserlere yer verecek. Sezon başında solo piyano eserlerinden oluşan "Eleven Short Stories" konseriyle Borusan Müzik Evi'ne konuk olan Helvacıoğlu'nun mekânın farklı noktalarına yerleştirdiği hoparlörler ve gitar amfileri ile yaratacağı canlı ses difüzyonuna Murat Ersan'ın ışık ve video tasarımı eşlik edecek. Dinleyicilerin üç boyutlu bir ses evreniyle sarmalanacağı konser 19 Nisan akşamı müzikseverlere "canlı sinema sesi" deneyimi yaşatacak.

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00–18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

King Crimson Türkiye Kültür Sanat Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title