Haberler

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Ağaç Bayramı"Nı Kutladı

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle, "Ağaç Bayramı"nı Bornova-Laka ağaçlandırma sahasında kutladı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, kutlamaya, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, okul müdürleri ve öğretmenleri ile Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Bornova-Laka ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen törende konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, ağaçlandırma sahasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gençol, "Ağaç Bayramı"nı salonlarda değil doğada kutladıkları için Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek, Bornova okullarının Vakfın kuruluşundan bu yana 156 bin 578 adet fidanı doğaya kazandırdığını kaydetti.

Gençol, okullar arasında en fazla ağaçlandırmayı Bornova'daki okulların yaptığını da belirtti.

Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun da, Bornova okullarında "İki Öğrenci Bir Fidan" kampanyası yürütüldüğünü aktardı.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral ise, bu kampanya ile Seferihisar-Kavakdere ağaçlandırma sahasında Ege Orman Vakfı ile birlikte 40 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini, Bornova Kaymakamlık Ormanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ormanlarını oluşturacaklarını, ormanın fidan dikim törenini ise Nisan ayında öğrencilerin katılımı ile gerçekleştireceklerini bildirdi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ege Orman Vakfı Nuri Çakıral Bornova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title