Haberler

Bornova Beckerspor İlk Köy Kütüphanesini Fatsa'da Açtı

Bornova Beckerspor, bu yılın başında başlattığı köy kütüphanesi projesini tamamlayarak, Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi Ortaokulundaki ilk köy kütüphanesini açtı.

Bornova Beckerspor, bu yılın başında başlattığı köy kütüphanesi projesini tamamlayarak, Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi Ortaokulundaki ilk köy kütüphanesini açtı.

2015 yılında kurulan ve o günden beri başarı merdivenlerini hızla tırmanarak İzmir'in Süper Lig için umudu olan Bornova Beckerspor, sportif başarısının yanı sıra bugüne kadar pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesi de hayata geçirdi. Çalışma planında var olan projelerin dışında, Türkiye'nin çeşitli illerindeki kurum, kuruluş ve okullardan gelen taleplere de olumlu cevap vermeye çalışan kulüp, Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi Ortaokulundan gelen çağrının ardından, Ocak ayında başladığı kütüphane kurma çalışmalarını tamamladı. Bornova Beckerspor Sosyal Projeler Koordinatörü ve yönetim kurulu üyesi Burcu Kebir, ülkenin neresinde olursa olsun, olanakları ölçüsünde kız çocuklarının eğitimine ve kadınların kişisel gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Projeyi kendi çalışma planlarında olmamasına rağmen gelen talep üzerine hayata geçirdiklerini ifade eden Kebir, "Kitabın aydınlığını İzmir'den Fatsa'ya taşımak, çocuklarımızın eğitim ve gelişimlerine bu sayede katkı sağlamak, projede temel motivasyon noktamızdı. Dünyanın neresinde, hangi yaşta ve eğitimde olursanız olun okumak; farkında olmanın, sorgulamanın, aydınlanmanın ve çağdaş uygarlık seviyesini yakalamanın en büyük anahtarı. Bu nedenle kütüphane projemizi İzmir'in farklı ilçelerinde de uygulayarak yeni kütüphaneler açacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalıköy Bornova Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title