Haberler

Bol Şans", 19 Ağustos'ta Vizyona Girecek

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Gökhan Yılmaz'ın üstlendiği "Bol Şans" filmi, 19 Ağustos'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Gökhan Yılmaz'ın üstlendiği "Bol Şans" filmi, 19 Ağustos'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Kanyon Cinemaximum'da gerçekleşen basın gösteriminin ardından AA muhabirine açıklama yapan Yılmaz, filmin yaşanmış olaylardan ortaya çıktığını belirterek, "Var olan parça parça hikayeler, zamanla bütünleşti. Daha sonra da yapımcılarla bir araya gelince gerçeğe dönüşmeye başladı. Daha sonra kısa bir senaryo aşaması ve revizeler oldu. En sonunda da kastımızı ve ekibimizi kurduk." dedi.

Yılmaz, çekimlerin 3 hafta sürdüğünü kaydederek, "Çekim yaptığımız yer, biraz doğal bir plato gibiydi. İstediğimiz an, istediğimiz yere kamerayı koyup çekebiliyorduk. İzin almak gibi durumlar için çok fazla beklemedik. Çekimler süresince hiçbir sıkıntı olmadı." ifadelerini kullandı.

Filmde "Jeton" karakterini canlandıran Orhan Eşkin, çekimlerde çok eğlendiklerini dile getirerek, "Eğlenceli bir ekiptik. Gerçekten çok eğlendik. Zaten o da filme yansıdı. Yaklaşık 27 gün Trakya Pavli ve Uzunköprü'de kaldık. Oradaki halkla da çok iç içeydik. Onlar da çok sıcaktı. Bu da filme ve bize yansıdı." diye konuştu.

Oyuncu Onur Şirin de filmin bir 1,5 yıl önce çekildiğini söyleyerek, bazı nedenlerle filmin vizyon tarihinin ertelendiğini aktardı.

Çekimler dolayısıyla Trakya'da yaşayan insanlarla zaman geçirdiklerini anlatan Şirin, "Trakya'ya gittiğimizde oradaki halkla bir hafta kahvehanede takıldık. Orada hepimiz, kendimize göre bir karakter bulduk. Gökhan'ın senaryosu da zaten oradaki insanların üzerine kurulmuş bir senaryoydu. O yüzden hem o coğrafyayı hem de oradaki yaşam tarzını anlamak bizim için önemliydi." değerlendirmesinde bulundu.

Şirin, filmde kültürel anlamda belirtili bir alt yapı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Oradakiler Pomak göçmenleri. Bence büyük resmin altında, bir kültür asimilasyonunu da anlatıyor film. Karakterlere ve kültürel koda yaklaşmak için oyunculuk açısından oradaki çalışmalar bizim için değerliydi. Otel odasında sabahlayıp 'bunlar ne yapmıştır, çocuklarına ne olmuştur' diye uzunca çalıştık. Sete ilk çıktığımız günden son güne kadar, her şey o bağları ördüğümüz için daha kolay oldu."

Bozkurt: "Film aslında amatör ruhlu profesyonel bir film"

Filmin en ilginç karakteri "Bilal"i canlandıran Sarp Bozkurt da oynadığı karakterin gerçekte var olduğunu belirterek, bu rolü oynamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bozkurt, karakterlerin kendilerini etkilediğini vurgulayarak, "Bütün oyuncuların hayalini kurduğu bir şeydir, oynayacağı insanla tanışmak, konuşmak. Böyle şanslı bir şeyin içine girdik biz de bir anda. Gökhan'ın da ilk filmi ve film aslında amatör ruhlu profesyonel bir film. Karakterimi oynarken Gökhan beni rahat bıraktı. Şımarmama izin verdi. Karakter buna izin veriyordu." dedi.

Sinema yazarı Kerem Akça ise filme ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Multipleks sinema salonlarının parsayı topladığı günümüzde, yazlık sinemalarla ilgili coşkuyu ele alarak, 'samimi' duran bir film. Ama doğrusunu söylemek gerekirse 'Bol Şans'ın bu dramatik yapıyı kalkındıran püf noktası dışında olumlu bir tarafından söz etmek kolay değil."

Angle Production'un yapımcılığını üstlendiği filmde, Orhan Eşkin, Onur Şirin ve Sarp Bozkurt'un yanı sıra Selim Gülgören, Burçin Abdullah ve Atıf Emir Benderlioğlu rol aldı.

Sanat yönetmenliğini Tolga Çoşkun Tuna'nın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Semih Yıldız gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gökhan Yılmaz Cinemaximum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title