Haberler

Boks Merakı 7 Cüceleri Ringe Çıkardı, 90 Santimlik Ümur 1.75'lik Rakibini Nakavt Etti

Eskişehir'de Boks Öğrenmeye Başlayan 7 Cüceler Tiyatro Grubu Üyeleri, Ringe Çıkınca Renkli Görüntüler Oluştu. 90 Santim Boyundaki Minik Ümur, Kum Torbasına Yetişmekte Güçlük Çekerken, Tabure Üzerinde Katılabildiği ve Zaman Zaman Kazalar Atlattığı Antrenman Sonunda Yaptığı Gösteri Maçında Rakibini Yenmeyi Başardı.

Eskişehir'de boks öğrenmeye başlayan 7 Cüceler Tiyatro Grubu üyeleri, ringe çıkınca renkli görüntüler oluştu. 90 santim boyundaki minik Ümur, kum torbasına yetişmekte güçlük çekerken, tabure üzerinde katılabildiği ve zaman zaman kazalar atlattığı antrenman sonunda yaptığı gösteri maçında rakibini yenmeyi başardı.

Eskişehirli 7 Cüceler Tiyatro Grubu'nda Keloğlan rolünü oynayan 1 metre 20 santim boyundaki Erdal Görgeç, unutkan rolündeki 1 metre 30 santimlik Erol Gündüz, korkak rolünde ve boyu 1 metre 20 santim olan Ümit Keskin, 90 santimlik uykucu Ümur Keskin, 1 metre 6 santimlik neşeli Hilal Aslan, 1 metre 40 santimlik öfkeli Mümin Çavuşoğlu ve 1 metre 35 santimlik meraklı rolünü üstlenen Necip Kırız, tiyatro gösterilerinden sonra boş vakitlerinde bir spor salonunda boks öğreniyor. 7 cücelerin tiyatro kıyafetleriyle spor salonuna koşarak girmesiyle sporcular büyük şaşkınlık yaşadı. Hemen kıyafetlerini değiştirip, spor elbiselerini giyen Eskişehirli cüceler, boks antrenörü İsmail Güler'den ders almaya başladı. Önce ısınma hareketleriyle spora başlayan 7 cüceler, daha sonra boks eldivenlerini giyerek, kum torbalarını yumrukladı. Ancak, cücelerin en küçüğü 90 santimlik Ümur, kum torbasına yetişemeyince, bir süre tabure üzerine çıkarak çalışmalara katılabildi. Minik Ümur, cüce arkadaşlarının yumrukladığı kum torbasının kendisine çarpmasıyla sık sık yere düştü. Grubun tek bayan üyesi Hilal Aslan da, boksta erkek rakiplerinden geri kalmadı. Cüceler, bu arada salonu basan ve kovaladıkları cadıya da gözdağı verdi.

Daha sonra başlarına kask takıp ringe çıkan cüceler, birbiriyle boks yaptı. 90 santimlik Ümur'un, 1 metre 75 santim boyundaki Ferhat Güler (17) ile boks maçı ilgi çekti. Boyunun avantajıyla rakibinin bacaklarının arasından rahatlıkla geçebilen minik Ümur, cücelerin tezahüratları eşliğinde zorlu rakibi Ferhat Güler'i yenerek, müsabakayı kazandı. Rakibini nakavt eden 90 santimlik Ümur Keskin, maç sonunda kendisini arkadaşlarının omuzlarında buldu.

Minik Ümur, boyuna uygun rakip aradığını ifade ederek, "Boyumdan uzun da olur. Karşıma çıkan rakip yandı. Boyum küçük, cesaretim büyük" dedi.

7 Cüceler Tiyatro Grubu Başkanı Erdal Görgeç ise, "7 cüceler tiyatrodan sonra ringe çıktı. Bizler, çok güzel bir spor olan boksu öğrenmeye başladık. Bundan sonra bizim karşımıza çıkanları, yan bakanları hiç affetmeyeceğiz, vay hallerine. Boş zamanlarımızda hocamız bizi çalıştıracak. Bundan sonra da boks yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Boks antrenörü İsmail Güler de, boks sporunu 7'den 70'e herkesin yapabileceği belirterek, "Boks, her yaşta büyük-küçük, uzun-kısa, zayıf-kilolu bay ve bayanların yapabileceği ve savunma için de kullanılabilecek bir spor dalıdır. Bizim sporumuzu vahşet olarak görenler, bu sporu bu şekilde bakmasınlar. Bilinçli bir şekilde yapıldığı zaman hiç bir tehlikesi yoktur. 7 cücelerin aramıza katılmasından dolayı çok memnunuz. Çalışmalarımıza neşe, renk kattılar. Herkesi spora davet ediyoruz. Aileler, çocuklarını çekinmeden bu spora gönderebilirler" dedi.

7 cüceler, "Herkes spora, herkes boksa, haydi ringe" diye bağırarak çağrıda bulundu.

Ardından ringden inen 7 cüceler, tiyatro gösterilerine devam etmek üzere sporcuların alkışları eşliğinde salondan ayrıldı.

(HÖ-OÖ-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title