Haberler

Boko Haram, IŞİD'e Biat Etti

Güncelleme:

Afrika'da binlerce kişinin ölümüne sebep olan Boko Haram örgütü, IŞİD'e biat etti.

IŞİD gibi radikal grupları izleyen SITE tarafından yayınlanan bir ses kaydında, Boko Haram örgütünün lideri Ebu Bekir Şekau olduğu iddia edilen bir kişi, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'e bağlılığını açıklıyor.

Ses kaydında şu ifadelere yer alıyor:

"Halifeye biat ediyoruz. Ona zorlukta ve kolaylıkta kulak verecek ve itaat edeceğiz. Ümmetin şahit olduğu ihtilafların, hilafetten başka ilacı yok. Tüm Müslümanları bize katılmaya çağırıyoruz."

ÖRGÜTÜN ADININ ANLAMI: BATI TARZDA EĞİTİM YASAKTIR

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen ve 2002'de Nijerya'da kurulan Boko Haram'ın geçtiğimiz aylarda eylemlerini Kamerun, Çad ve Nijer'e taşıdı.

Örgütün 2009'da lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı ve yeni lideri Ebu Bekir Şekau ile sürdürdüğü kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Boko Haram sık sık sivilleri de hedef alan saldırılar düzenliyor.

TALİBAN'I ÖRNEK ALIYOR

Örgüt Afganistan'da faaliyet gösteren Taliban'ın yapılanmasını örnek alıyor. Saldırılarında ağırlıklı olarak güvenlik güçlerini ve Hristiyanları hedef alıyor.

Geçen yılın son aylarında Kuzey Afrika ülkeleri ve Arap yarımadasında faaliyet gösteren birçok silahlı grup IŞİD'E bağlılıklarını ilan etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Şekau Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (186)

HasanMobil-IOS:

Bu lafım hem işid e hemde buko harama siz köpeklerin pyd ypg Peşmerge karşısında şansınız yok hele birde bütün dönya size karşı oğlum siz ne içtiniz aklınız başınıza ALIN

14
90
yanıtYanıtla
Seyfi son durakulam@m.m:

LAN memo hiyari yuru git LAN burdan

yanıt3
yanıt3
vatan pervermobilWeb@haberler.com:

İşit de mutlaka terör orgutu ama Allah işidi pkk torur orgutunun başına bela etsin bu orgutun hepsini kıtır kıtır kessin

85
12
yanıtYanıtla
cenkmobilWeb@haberler.com:

TAM PKK YI ISID TEMIZLIYODU TURKIYE PESMERGEYI ALDI KOBANILERI TEDAVI ETTI 200.000 KOBANILIYI TURKIYEYE ALDI KARNINI DOYURDU YARIN HERSEY BITINCE YINE TURKIYEYE KURSUN SIKMAYA DEVAM BIZIM TEK TERORIST IMIZ PKK DIR ISID BIZE KURSUN SIKMAAAAZ

66
23
yanıtYanıtla
AslanBeym@m.m:

reyhanlıda yaptı sen nerdesin

yanıt6
yanıt40
Ferhatm@m.m:

Niğde de askerini polisin i öldürme di mi taksim de polisi öldürmeyidimi

yanıt4
yanıt0
Nerdesin gelMobil-IOS:

Turklerde bagdadiye riyat ettiki 9 tankini isid!de verdi

13
58
yanıtYanıtla
cenkmobilWeb@haberler.com:

YURTTA SULH DUNYADA SULH

60
3
yanıtYanıtla
vatan pervermobilWeb@haberler.com:

Bu corafyada turklerin ve arabların istemediği hiç bir devlet kurulamaz Allah uç millete devlet kurma fırsatı vermeyece k yahudilere ermenilere ve kurtlere

7
45
yanıtYanıtla
Azat Bitlis:

Ermenistan senin Kuzeydoğunda başkenti Erivan!İsrail Akdeniz kıyısında başkenti Tel Aviv! Kürdistan senin güneyinde başkenti Hewler!Aziz Nesin, sen ne kadar da haklıymışsın o meşhur sözünde. . . Gerçekten de halkını iyi tanımışsın. . .

yanıt3
yanıt0
Tüm 186 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title