Haberler

Bodrum'un Aya Nikola'sı Müze Olacak

Bodrum'da Tarihi Aya Nikola Ortodoks Kilisesi'nin Restore Edilerek Müze Olması İçin Çalışmalara Başlandı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 40 yıldan bu yana Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan tarihi Aya Nikola Ortodoks Kilisesi’nin restore edilerek Balıkçılık ve Süngercilik Müzesi olması için çalışmalara başlandı. Amaç, eski kiliseyi turizme kazandırmak.

DP Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 40 yıldan bu yana Halk Eğitim Merkezi olan binanın restore edilerek, eskiden olduğu gibi kilise kimliğine dönüştürüleceğini söyledi. Başkan, tarihi kilisenin Balıkçılık ve Süngercilik Müzesi olabilmesi için izin almak amacıyla 15 Ocak 2010 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir yazı gönderdi. Başkan Kocadon, kilisenin müzeye dönüştürülmesi halinde Halk Eğitim Merkezi için yeni bina yapılacağı ifade etti. “www.bodrumajans.com.tr” adlı internet sitesindeki, “Halk Eğitim Merkezi’ne dönüştürülen tarihi Kilise, eski haline getirilerek tekrar Bodrum kültür ve turizmine kazandırılmalı mı?” sorusuna ankete katılanların yüzde 80’i ‘Evet’ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title