Haberler

Bodrum Deniz Suyuna Yöneliyor

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Su Kaynaklarında Azalma Yaşanması Üzerine Belediyeler Gelecek Yıllarda Sıkıntı Yaşamamak İçin Denizden Su Temini Konusunda Çalışma Başlatıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde su kaynaklarında azalma yaşanması üzerine belediyeler gelecek yıllarda sıkıntı yaşamamak için denizden su temini konusunda çalışma başlatıyor.

Bitez Belediyesi'nin başlattığı çalışmanın ardından Turgutreis Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısında konu ele alındı. Meclis toplantısında, Turgutreis Belediyesi ve mücavir alanı için hayata geçirilmesi planlanan Denizden Su Temini projesi ile ilgili İstanbul'dan gelen yetkililer projenin detaylarını Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ve meclis üyeleriyle görüştü. Proje kapsamında beldeye hem Deniz Suyu Arıtma Tesisi hem de Atık Su Arıtma Tesisi sistemi kurulması planlanıyor.

Turgutreis merkez ve mücavir alanındaki yerleşimlerin yaz ve kış aylarında su ihtiyacına göre kademeli olarak çalıştırılacak şekilde dizayn edilecek sistem sayesinde, beldenin uzun vadeli su ihtiyacının denizden giderilmesi hedeflendiği ve projenin belediyeye büyük bir maliyeti olmadığı bildirildi. Hayata geçirilmesi için Eylül ayı meclis toplantısında detayların görüşüleceği projede master planının ekim ayında tamamlanması öngörülüyor.

Denizden Su Temini Projesi'nin belediyeye master plan hazırlanması dışında herhangi bir maliyeti olmadığı, projenin finansmanı ise kamu- özel sektör iş birliği kapsamında modelleneceği öğrenildi.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, projenin detaylarını belediye meclisinde bir kez daha görüştüklerini belirterek şöyle konuştu: "Öncelikli olarak belediye meclisinin kararıyla süreç başlayacak olup, hazırlanan tüm şartname ve sözleşmeler Danıştay'ın görüşü ve İçişleri Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda son halini alacak. Ekim ayında bir kez daha projeyle ilgili son kez görüşeceğiz. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız projeyi hayata geçirebilirsek beldemizin su ihtiyacını uzun vadeli

çözeceğiz. Proje kapsamında beldeye hem deniz suyu arıtma tesisi hem de atık su arıtma tesisi kurulacak."

Öte yandan küresel ısınma ile birlikte su sorunu gündeme gelirken dünya genelinde bu konuda önlem amaçlı çalışmalar hız kazandı. Ülkemizde de küresel ısınma olumsuz ancak hayatın vazgeçilmez bir parçası olurken değişik çevreler ve yetkililerden halkı bilinçlendirmek için basın yayın aracılığıyla duyuru yapılıyor.

(OU-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title