Haberler

Bodrum'da Bir Gulet Daha Suyla Buluştu

Muğla'nın Bodrum İlçesinde, İçmeler Tersaneler Bölgesinde Yapımı Tamamlanan Annabella İsimli 41 Metre Uzunluğunda, 9 Metre Genişliğindeki Lüks Gulet Törenle Denize İndirildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İçmeler Tersaneler bölgesinde yapımı tamamlanan Annabella isimli 41 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki lüks gulet törenle denize indirildi.

Afaş Turizm A.Ş. adına Ağanlar Tersanesi'nde yapılan gulet, tersane işçileri ve teknik ekip çalışanlarının da yer aldığı törende kızaktan denize indirilirken, kısa bir deneme gezisinin ardından tersane açıklarına demirledi. Afaş Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Francesco Sponza, teknenin yaklaşık 3 milyon YTL'ye mal olduğunu belirterek, "Teknede biri master olmak üzere 5 adet kabin bulunuyor. Ayrıca çift makineli olarak planlandı. İyi donanımlı bir tekne oldu. Turizm amaçlı olarak yapıldı ancak talep doğrultusunda yurt dışına da ihraç edebiliriz" dedi.

Sponza, şirket olarak şimdiye kadar yaptırdıkları 4 lüks tekneden birini geçtiğimiz ay Hırvatistan'a ihraç ettiklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise, ilçede ahşap gulet ve diğer tersane çalışmalarında her yıl yeni ürünlerin pazara sunulduğunu ve Bodrum ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlandığını söyledi.

Ağanlar Tersanesi yetkililerinden Erdem Ağan da, sektörde dünya piyasasındaki rekabette belirli bir güce ulaştıklarını ve Bodrum'dan dünyanın dört bir yanına yatlar, tekneler üretildiğini kaydetti. Sektör temsilcilerinin de katıldığı törende konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

(OU-HE-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title