Haberler

Bitlis'te Doktorun Hasta Yakını Tarafından Darbedilmesi

Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Emre Ertürk'ün hasta yakınınca darbedilmesini kınadı.

Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Emre Ertürk'ün hasta yakınınca darbedilmesini kınadı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Uzm. Dr. Ertürk'ün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden bir hasta yakınının saldırısına uğradığını anımsattı.

Açıklamasında, "Bu menfur saldırıyı ve saldırının failini kınıyoruz. Bir doktora saldıran ve şiddet uygulayan ruh ve zihniyetin anlaşılması mümkün değildir." ifadesini kullanan Kaya, şunları kaydetti:

" 'Sizin sağlığınız bizim bayramımız' diyen sağlık çalışanlarına gösterilen şiddet, sağlık hizmetlerinin aksamasına, bazen bir sağlık çalışanının aramızdan ayrılmasına, geride gözü yaşlı insanlar bırakmasına kadar varabilmektedir. Bunun için diyoruz ki, sağlıkta şiddetin önlenmesi toplumsal bir sorumluluktur ve bu toplumun her birimine bu konuda büyük görevler düşmektedir. Şiddetin önlenmesi konusunda alınan tedbirlerin ve yasal düzenlemelerin kararlılıkla uygulanması ve bu uygulamaları destekleyici düzenlemeler yapılmadığı takdirde bu saldırı ne ilk ne de son olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Baki Kaya Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title