Haberler

Birlik ve Kardeşlik Federasyonu'ndan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Hdp Başvurusu

Birlik ve Kardeşlik Federasyonu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP’nin hazineden aldığı yardımın dondurulması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulundu.

Birlik ve Kardeşlik Federasyonu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP'nin hazineden aldığı yardımın dondurulması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulundu.

Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasında Başsavcı Vekili Mehmet Ekmekçi'ye HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP'nin hazineden alacağı devlet yardımının dondurulması için bir şikayet dilekçesi sundu. Dilekçeyi sunmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kabadayı, "Konu HDP. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar özgür oldukları halde bu ülkenin Cumhurbaşkanına, askerine, bu ülkenin polisine saldırıyorlar. Bu ülkede demokrasi tıkır tıkır bütün kurallarıyla işliyor" diye konuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili ve HDP'nin hazineden aldığı yardımın dondurulması talebi ve vatandaşlıktan atılmaları talebiyle başvuruda bulunduklarını kaydeden Kabadayı, "Biz birlikte Türkiye'yiz. Yüz yıllardır nasıl kardeşçe yaşamışsak bundan sonra da kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Değil HDP, dünyanın en büyük terör örgütleri de gelse Türkiye Cumhuriyeti'ne gücü yetmez" dedi.

Kabadayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de sorumluluk düştüğünü ve onlardan da ülke için birliktelik beklediklerini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Selahattin Demirtaş Mehmet Ekmekçi Ahmet Kabadayı Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title