Haberler

Bir Şehir Panoraması; "İstanbul Bir Kervansaray (mı?)"

Güncelleme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, Prof. Dr. Sema Erder'in Türkiye'deki göç olgusunu günümüzün dinamikleriyle incelediği "İstanbul Bir Kervansaray (mı?)" adlı kitabını okurla buluşturdu.

Prof. Dr. Sema Erder'in 1990 - 2014 yılları arasında göç, kentleşme, gecekondulaşma gibi konular üzerine yaptığı çalışmalardan derlenen kitap, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'ndan çıktı. "İstanbul Bir Kervansaray (mı?)" terk edilen ve göç edilen kentlerin sosyolojik dönüşümünü, gecekondulaşmanın fiziksel ve sosyal yansımalarını, yerel yönetimleri inceliyor.

İstanbul'u neredeyse yüzyıllardır sayısız yolcuyu ağırlamış bir han gibi konumlandırarak ele alan ve dört farklı başlık altında irdeleyen kitabın ilk bölümü, farklı göç türlerine ve bu göç türleri sonucu oluşan yeni tabakalaşmalarla birlikte yeni kent yoksullarını ele alıyor. Gecekondu ve gecekondulunun tarihsel süreç içinde kazandığı yeni anlamlar, kent yönetimleri ve onların gecekondulara bakışının tartışıldığı ikinci bölümü; İstanbul'un göç eğilimlerine tepkisi, göç eden farklı grupların yerleşme stratejileri, yaşam tarzları ve dönüşen mekanların değerlendirilmesi izliyor. Son bölümde ise merkezî hükümet ve yerel yönetim politikaları mercek altına alınıyor.

Dr. Nesrin Uçarlar tarafından derlenen ve Türkiye'nin yarım yüzyıldır gündeminde olan göç konusunu modern bir yaklaşımla konu edinen "İstanbul Bir Kervansaray (mı?)" eseri, hemen herkesin tanıklığının ötesinde farklı bir İstanbul panoramasını gözler önüne seriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title