Haberler

Binlerce Filistinli, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesi kutlamak için Mescid-i Aksa'ya akın etti

Güncelleme:

65'i çocuk 212 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırılar sonrasında İsrail ve Hamas arasında dün gece ateşkes anlaşmasına varıldı. Anlaşmanın sevincini yaşayan binlerce Filistinli, ellerinde taşıdıkları bayraklarla kutlama için Mescid-i Aksa'nın yolu tutarken, bölgeden gelen görüntüler izleyenleri duygulandırdı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler sabah namazında Mescid-i Aksa'ya giderek İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkesi kutladı. Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesinin kapılarından tekbirler getirerek Mescid-i Aksa'ya ulaşan binlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları taşıdı ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarını selamlayarak sevinç gösterisinde bulundu.

"ÇOK HEYECANLIYDIM SESİM GİTTİ"

Filistinli gazeteci Hamad Al-Najjar'ın, Twitter hesabından paylaştığı videoda ateşkesi kutlamak için Mescid-i Aksa'ya doğru harekete geçenlerin sevinci yer aldı. Al-Najjar, videoyu "Canımız kanımız sana feda ey Mescidi Aksa. Çok heyecanlıydım sesim gitti. Allah'a çok şükür bu anlara şahit oldum" notuyla paylaştı.

Binlerce Filistinli, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesi kutlamak için Mescid-i Aksa'ya akın etti

RAMALLAH VE GAZZE ŞERİDİ'NDE DE KUTLAMALAR VARDI

Sabah namazının ardından havai fişekler atan Filistinliler, "canımız kanımız sana feda olsun ey Aksa" ve "Muhammed'in ümmeti boyun eğmez" şeklinde zafer sloganları atarak Aksa'dan ayrıldı. Benzer kutlamalar işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde de düzenlendi.

ATEŞKES SAAT 02.00'DE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

İsrail ile Hamas arasında varılan, karşılıklı ve eş zamanlı olması kararlaştırılan anlaşma, 02.00'de yürürlüğe girmişti. Gazze'ye yönelik 10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli hayatını kaybetti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Filistin İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500

Yorumlar (1)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Ey İsrail Müslümanlar sabrediyorsa, Kuranı Kerimde yok olacağın müjdelendiğinden dolayıdır.

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title