Haberler

Binlerce Fenerbahçeli Taraftar Suriye'nin Halep Kentine Akın Etti

Halep Olimpiyat Stadı'nın Açılışında Fenerbahçe'nin Al İttihad Takımı ile Oynayacağı Özel Maç İçin Sınır İllerinde Yaşayan Binlerce Türk Vatandaşı Kara Yolu ile Suriye'ye Gitti.

Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışında Fenerbahçe'nin Al İttihad takımı ile oynayacağı özel maç için sınır illerinde yaşayan binlerce Türk vatandaşı kara yolu ile Suriye'ye gitti.

Dışişleri Bakanlığı'nın idari mektupla Halep Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ile Al İttihad arasında oynanacak dostluk karşılaşması için izin vermesi üzerine Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Mardin illerindeki Fenerbahçeli taraftarlar maçı izlemek üzere Halep'e gitti. Çevre il ve ilçelerden pasaportları ile Suriye'deki maç için gelen binlerce taraftar dün akşam saatlerinden itibaren Suriye'ye geçmeye başladı. Kilisli Fenerbahçeli taraftarların bir kısmı özel araçları ile Suriye'ye giderken idari mektupla gidecek taraftarlar için Çayırağası Turizm ücretsiz otobüs tahsis etti. Öncüpınar-Kilis kavşağında toplanan taraftarlar, Fenerbahçe ve Türkiye lehine sloganlar attı. Kendi özel araçları ile Halep kentine giden Fenerbahçe taraftarları araçlarına Türk ve Suriye bayrakları astı. Türkiye 3. Futbol Ligi 1 Grup'ta mücadele eden Kilis Belediyesporlu taraftarlar, yöneticiler ve futbolcular da otobüslerle Halep'e Fenerbahçe ile Al İttihad karşılaşmasını seyretmek için gitti. Halep Olimpiyat Stadı'nda saat 20:00'de oynanacak Fenerbahçe-Al İttihad karşılaşması öncesi stadın açılışı gerçekleştirilecek. Halep'teki maçı, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Başbakanı Naci Otri, Suriyeli bakanlar ile çok sayıda Türk bakanın seyredeceği öğrenildi.

(MAD-ST-MFS-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title