Haberler

Bingöl Saldırısında Flaş Gelişme

Güncelleme:

Bingöl'de 10 askerin şehit olduğu saldırıda teröristlere gözcülük yaptıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Bingöl'de PKK'lı teröristlerin dün askeri konvoya düzenlendiği, 10 askerin şehit olduğu, 70 askerin de yaralandığı saldırıyla ilgili, teröristlere gözcülük yaptıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Bingöl Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın saldırıyla ilgili başlattığı adli ve idari soruşturma sürdürülürken, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da bugün kente gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Bingöl'de görev ve izinden dönen silahsız ve sivil askerleri taşıyan konvoya yönelik dün PKK'lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzelenlediği, 10 askerin şehit olduğu, 70 askerin de yaralandığı saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar genişleterek sürdürülüyor. Kırsal alanlara helikopterlerle bırakılan jandarma ve polis özel harekat timleri, kaçan PKK'lıların izlerini sürüyor.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

10 askerin şehit olduğu saldırının ardından Bingöl Valiliği ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli ve idari soruşturma da sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılara gözcülük yaptıkları gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı. 2 kişinin sorgusu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda sürdürülüyor.

YAYA OLARAK KAÇMIŞLAR

Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların olayın ardından yaya olarak kırsal alana kaçtıkları tespit edildi. Saldırının ardından dün bölgedeki tüm emniyet birimlerine telsizle PKK'lıların kaçarken kullandığı belirtilen beyaz renkli Audi marka otomobilin 06 ile başlayan plakasının da sahte olduğu belirlendi. Plakanın Ankara'da 1998 model Tofaş marka bir araca ait olduğu tespit edildi.

ARACIN PLAKASI SAHTE ÇIKTI

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda olaydan sonra kaçan 06 BJ 4498 plakalı Audi marka aracın plakasının sahte olduğu, plakanın Ankara'da 1998 model Tofaş marka bir araca ait olduğu ortaya çıktı.

ORGENERAL KALYONCU, BİNGÖL'DE

Öte yandan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da bugün Bingöl'e geldi. Orgeneral Kalyoncu, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda, hem saldırıyla ilgili hem de saldırı sonrası başlatılan operasyonla ilgili bilgi aldı. Orgeneral Kalyoncu, Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'le de görüştü.

Bu arada saldırıda yaralanan askerlerden 27'sinin Bingöl Devlet Hastanesi, 8'inin Muş, 2'sinin Malatya ve Erzurum'da olmak üzere 37'sinin tedavileri sürüyor. Dün Elazığ'a sevk edilen ve durumları ağır olduğu belirtilen askerler Abbas Say, Ümit Kandemir ile Yavuz Papağan da bugün ambulans uçakla Ankara GATA'ya götürüldü. Diğer askerlerin ise çoğunluğunun tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

CİZRE'DE POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİYLE İLGİLİ DE 7 GÖZALTI

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Nevruz etkinlikleri kapsamında, göstericilerin arasına girerek uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine ateş açtıkları ve polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun şehit edilmesi, 5 polisin de yaralanması olaylarına katıldıkları öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Valiliği, Cizre'de 20 Mart 2012 günü izin verilmemesine rağmen düzenlenmek istenen nevruz etkinlikleri sırasında, polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun şehit edilmesi, 5 polisin de yaralanmasıyla ilgili düzenlenen operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin PKK/KCK terör örgütünün şehir yapılanmalarının deşifre edilmesine yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi. 20 Mart 2012 günü Cizre İlçesi'nde izinsiz düzenlenen nevruz etkinlikleri sırasında 1 polis memurunun şehit edilmesi, 5 polis memurunun yaralanması olayı ile ilgili planlı operasyonlar gerçekleştirildiği bildirilel açıklamada şöyle denildi:

"Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) içerisinde, örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik silahlı, taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri, açık kimlik bilgileriyle tespit edilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında, 19. Eylül 2012 günü Cizre İlçesi'ndeki 10 ayrı adreste yapılan aramalar neticesinde 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, yasadışı eylemlerde giydikleri kıyafetler ele geçirilmiştir."

 

Kaynak: Güncel

Bekir Kalyoncu Bingöl Cizre Güncel Haberler

title