Haberler

Bingöl: '1. Bingöl El Sanatları' Sergisi

Bingöl Belediyesi, yıl boyunca açtığı kurslara katılan bayanların el emeği eserlerini Kültür Sanat Merkezi'nde sergiledi.

Bingöl Belediyesi, yıl boyunca açtığı kurslara katılan bayanların el emeği eserlerini Kültür Sanat Merkezi'nde sergiledi.

Bingöl Belediyesi tarafından açılan kurslarda yıl boyunca 70 bayan tarafından yapılan 450 el sanatı eseri Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilendi. Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Belediye Başkan Vekili Bahri Keskin, Vali Yardımcısı Sedat Sırrı Arısoy, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldığı ve "1. Bingöl El Sanatları Sergisi" adı verilen serginin açılışını Vali Vehbi Avuç'un eşi Işık Avuç yaptı. Takı tasarımda çalışan 38, ahşap boyamada 14, ebru ve hat sanatında 12, cam ve polyesterde çalışan 6 bayanın büyük emeklerle yıl boyunca yaptığı çalışmaların 5 Haziran 2006 tarihine kadar sergileneceğini belirten Belediye Başkan Vekili Keskin, sergide 450 parçadan oluşan ahşap, takı tasarım, ebru ve hat sanatı, cam ile polyester eserlerin sergileneceği belirti. Sergilenen ürünlerin satışa sunulacağını ve isteyenlere sipariş üzerine yeni ürünler üretebileceklerini söyleyen Keskin, "Yıl boyunca açtığımız el sanatları kurslarına katılan bayanlarımız güzel ürünler ortaya çıkardı. Bayanlarımız evde oturacaklarına kurslara katılarak hem sosyal aktivitelerle tanışmış oldu hem de yeni meslekler öğrenerek aile bütçelerine katkı sağlamış oldular. Bayanlarımızın büyük emekleriyle hazırlanan ürünlerin büyük ilgi göreceğine inanıyorum" diye konuştu.

Sergiyi gezerek yapılan el sanatlarını inceleyen Vali Avuç ise, ürünlerinin sergilendiği standlarda bekleyen bayanlara, "Öğrendiklerinizi devam ettirin. Bu gibi aktivitelerin Bingöl'de yaygınlaştırılması gerekiyor. Yaptığınız işleri çok güzel, hepinize teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title