Haberler

Binali Yıldırım: "Altından Bir Gram Bile Kaybolmadan Türkiye'nin Kasasına 150 Milyon Para Giriyor"

Başbakanı Binali Yıldırım, "Man Adası'nda bu insanların hiçbirinin şirketi yok, bir. İkincisi buraya giden para da yok, gelen para da yok, bu kadar net. Paralar iki Türk bankası arasında havale edilmiş, hepsi bu." dedi.

Başbakanı Binali Yıldırım, "Man Adası'nda bu insanların hiçbirinin şirketi yok, bir. İkincisi buraya giden para da yok, gelen para da yok, bu kadar net. Paralar iki Türk bankası arasında havale edilmiş, hepsi bu." dedi.

Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "altın işini" gündeme getirdiğini hatırlattı.

O dönemde bakan olan Hayati Yazıcı ile konuyu görüştüğünü belirten Binali Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Bir uçakla altın geliyor Atatürk Havalimanı'na. Daha doğrusu varış yerini önce yanlış bildiriyor sonra Atatürk Havalimanı'na geliyor. Buraya indikten sonra oradaki gümrük memurları bir tutanak tutuyor, beyana göre. Henüz gümrük beyannamesi düzenlenmemiş. Tutanakta diyor ki; 'Uçakta bin 500 kilo altın var'. Bunu, beyan üzerine yapıyorlar. Tutanak yaptıkları sırada kargo kapısını mühürlüyorlar ve 14 gün sonra 'acaba böyle mi' diye açıp bakıyorlar. Açıyorlar, tartısını yapıyorlar, bin 208 kilo altın çıkıyor. Bin 500 beyan etmiş, bin 208 çıkıyor. Sayın Genel Başkan'ın dediği gibi arada 292 kilo altın farkı var. Peki bundan sonrası nasıl? Gümrükçüler, yanlış beyandan dolayı bir ceza kesiyorlar. Savcılığa veriliyor. Firmalara yine 50 milyon civarında, 2 ya da 3 firmaya ceza kesiliyor. Bu arada altın ne oluyor? Altın hiç içeri dışarı girip çıkmadan aynı uçakla yoluna devam ediyor. Altından bir gram bile kaybolmadan Türkiye'nin kasasına 150 milyon para giriyor. Altın da geldiği yere geri gidiyor. Bu kadar basit. Bütün bunların belgelerini detaylarıyla size takdim edebilirim."

"Kozmik Oda Soruşturma" ile açılan davanın görülmeye devam edildiğini, 2'si tutuklu 6 sanık hakkındaki yargılamanın ise henüz bitmediği bilgisini aktaran Yıldırım, "Sanıklar Mustafa Bilgili, Halil İbrahim Kütük tutuklu; diğer sanıklardan Nihal Uslu, Abdullah Bahçeci tutuksuz; hakkında yakalama kararı verilen sanıklar ise Şadan Sakınan, Dündar Örsdemir, yani dava bitmemiş, devam ediyor. Bu davanın da nasıl bir dava olduğunu hepimiz biliyoruz, FETÖ'cülerin davası. Şimdi de yargıda hesabını veriyorlar, olay bu kadar net." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title