Haberler

Bilirkişi Heyeti Hes İçin Kahta Çayı'nda

Bilirkişi heyeti HES için Kahta Çayı'ndaADIYAMAN - Adıyaman'ın Kahta Çayı üzerinde kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali için çevredeki köylüler HES projesinin, tarihi eserlere, eko sisteme, doğal hayata, tarıma ve hayvancılığa vereceği zararlar nedeniyle dava açtı.

Bilirkişi heyeti HES için Kahta Çayı'nda

ADIYAMAN - Adıyaman'ın Kahta Çayı üzerinde kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali için çevredeki köylüler HES projesinin, tarihi eserlere, eko sisteme, doğal hayata, tarıma ve hayvancılığa vereceği zararlar nedeniyle dava açtı. Açılan dava sonrasında mahkeme keşif heyeti görevlendirdi.

Adıyaman İdare Mahkemesi heyetiyle birlikte, harita mühendisi, çevre mühendisi, jeoloji mühendisi, arkeolog, ziraat mühendisi, su ürünleri mühendisi ve biyologdan oluşan 7 kişilik bilirkişi kadrosu Kahta Çayı üzerinde keşif yaptı.

Oldukça yoğun bir güvenlik önlemi içinde yapılan HES bilirkişi keşfine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, HES firması yetkilileri, davacı köylülerinin vekilleri ve müdahil davacı Kahta Belediye Başkanlığı yetkilileri katıldı.

HES'in yapılması istenen yerde doğal yaşam alanları olduğunu belirten Kahta Dernekler Federasyonu (Kahta- Fed) Başkanı Av. Ali Yücel, "Kahta çayında kurulacak Hidroelektrik Santrali (HES)'in iptali için açılan davanın keşfinden dolayı buradayız. Biz bu HES'in kurulmaması yönünde görüş bildirdik. Bugün mahkemenin gönderdiği keşif heyeti bu alanda HES'in kurulup kurulamayacağına dair bazı keşifler yapacaktır. Bizlerde bu yönde keşif heyetine tavsiye ve telkinlerde bulunmak üzere alana geldik.

Bu alana HES'in kurulmasını istemiyoruz. Bu gördüğünüz alanlar bizim yaşam alanlarımız. Esendere (kilisk) köyü ve Bağbaşı mezrasında bulunan vatandaşlarımız bu alanlarda hayatlarını sürdürüyorlar.

HES'in yapılması istenen yerde doğal yaşam alanları, 27 çeşit balık, bağ ve bahçelerimiz var. Ayrıca burası Milli Park alanı ve sit alanı bölgesinde kalıyor.

HES'in kurulması kanunen mümkün değil ama bu şirketin kurumlardan aldığı raporlar doğrultusunda olumlu görüş aldığını öğrendik. Bu yapılan olumlu görüşlerin iptali için dava açtık. Bu davanın bugün keşfi yapılacak. Umudumuz bu keşfin neticesinde verilecek bilirkişi raporlarında bu alanda HES kurulamaz görüşünün çıkmasıdır. Yapılan keşfe katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Adıyaman Kahta HES Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title